Preskoči na glavni sadržaj

Tiramisu sa jabukama ili štajerski tiramisu

Kiša i magla.
Jabuke i kasna jesen.
I osvježavajući tiramisu od jabuka.

Jednostavan desert koji ćete brzo pripremiti i još brže pojesti. .
A ako prvi put radite pire od jabuka vjerujem da će vas oduševiti. Pokušajte se suzdržati i ne pojesti baš sve žlicom ;).






1kg jabuka
50g šećera
1 limun
100ml vode
1 žličica cimeta

250g mascarpone sira
230ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu

1dl soka od jabuka za piškote
piškote
kakao i cimet za posipanje


Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na kockice. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte ih dok jabuke ne omekšaju, a tada smrvite u pire štapnim mikserom. Dodajte još i limunov sok i cimet, dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

Vrhnje za šlag istucite u čvrsti snijeg. Dodajte mu šećer u prahu i mascarpone i još malo izmiješajte el. mješalicom. Dodajte i ohlađeni pire od jabuka i miješajte dok se smjesa ne ujednači. 

Piškote kratko umočite u sok od jabuka pa ih poslažite u prikladan kalup. Sloj piškota premažite kremom pa prekrijte još jednim slojem piškota. I njih premažite kremom pa sve posipajte mješavinom kakaa i cimeta.
Ohladite i uživajte!

Primjedbe

  1. Zvuči fenomenalno! Onaj pravi tiramisu ne volim zbog kave, ali zato obožavam ove voćne inačice

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgleda, moram ovo isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Najprije sam se pobojala da je kolač s pudingom, ali ti takve ne pečeš, pa sam odahnula i prosto osjećala lagani i fini okus kolača dok sam čitala recept.:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)