Preskoči na glavni sadržaj

Granita od borovnica

...ili bilo kojeg drugog ljetnog voća.

Granita je lagani, talijanski sladoled napravljen sa drobljenim ledom i voćem. Za njenu pripremu nije vam potreban aparat za sladoled, no potreban vam je blender koji može usitniti led. Ledu dodajte voće po izboru, odlično će biti sa borovnicama, malinama, breskvama, zasladite po želji i ukusu, dodajte malo limunovog soka ili nekog drugog začina, zamrznite i imate granitu ;).
A možete probati i sa voćnim sokom pa čak i crnim vinom...





3 šalice voća
4-6 žlica meda
2 žlice limunovog soka
3 šalice leda

U uspravni mikser ilitiga blender stavite voće, med, limunov sok i 2 šalice leda. Kratko blendajte pa dodajte ostatak leda. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelijte u keramički ili metalni kalup tako da bude u tankom sloju. Zamrznite. Nakon pola sata izvadite iz zamrzivača i vilicom postružite polusmrznutu smjesu i dobro promiješajte. Vratite u zamrzivač na oko 2 sata i žlicom grabite granitu. Ako je pretvrda ostavite ju kratko da omekša.


Print

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)