Brazilsko pecivo s tapiokom

Dugo već ova peciva kupujem na zagrebačkom Dolcu u odličnoj pekarnici u prizemlju. Nijedan odlazak na plac ne može proći bez njih. I uopće ne znam zašto ih dosad nisam pokušala sama napraviti.
Zovu se pao de qeijo i riječ je o finom brazilskom pecivu sa sirom i brašnom tapioke. Brašno tapioke radi se od biljke manioka i bezglutensko je. Peciva su lagano gumasta,  'žvakava' i vrlo ukusna.
Uz to, pripremu vam je dovoljno pola sata.

Recept sa našla na blogu Jurnebes koji već godinama pratim i čije recepte baš volim . Ovo je najjednostavniji recept za pao, a meni i najbolji. Peciva ispadnu nešto mekša. Potreban vam je samo blender i kalup za minimafine. Sve samo izblendate, izlijete tekuću smjesu u kalupiće, kratko ispečete i to je to. Samo se pripremite da će te ih često raditi jer su jaaaaaako zarazni :D




1 jaje
80 ml maslinovog ulja
160 ml mlijeka
170 g tapioka brašna
1 žličica soli
70 g sitno naribanog sira


Ugrijte pećnicu na 200℃.
Prazan kalup stavite u pećnicu da se zagrije.
U blender stavite sve sastojke osim sira i izmiksajte ih. Dodajte još i sir i miksajte 2-3 sekunde. Izvadite vrući kalup iz pećnice i svaki kalupić namažite sa malo masti ili maslinovog ulja. Ulijte tekuću smjesu do vrha svakog kalupića.
Pecite 15 minuta, dok ne porumene.

Poslužite tople ili hladne, prema želji.

Print





Primjedbe

  1. Sto izgledaju dobro, dali bi mogao gustin umjesto tapioke ? Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, al ne bih preporučila. Tapioka daje tu žvakavost i aromu. Cijena tapioka brašna je ista kao i cijena gustina, a i može se naručiti online iz dućana zdravom hranom tako da ga nije teško nabaviti.

      Izbriši
  2. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

    Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam mogao vjerovati, sretan sam i ponovno sam financijski stabilan i zahvaljujem Bogu što ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, savjetujte svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad ne uspijete i vaš će se život promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije