Meksička salsa

Ljeti često pripremam neku varijantu meksičkih ili tex-mex jela. Svo potrebno povrće je u sezoni, prepuno okusa i sve je brzo gotovo. Tako i domaća meksička salsa. Odlična je za burito ili tacose, a fantastična kao dip za tortilja čips. No, savršena će biti i uz bilo koji fini kruščić i nešto koso narezano 😄.

Jako je brzo gotova i nije ju nikakav problem pripremiti, a može vam stajati u hladnjaku i do tjedan dana. Recept sam našla ovdje i adaptirala ga po svom ukusu 😃

I vjerujte mi da kad jednom napravite ovakvu salsu više nikad nećete poželjeti kupiti gotovu.








Potrebno vam je:

1 mali luk
pola zelene ili žute paprike
pola crvene paprike
4 velike rajčice
čili papričica (zelena ili crvena)
1-2 češnja češnjaka
1dl pasirane rajčice
1 žličica sjemenki korijandera
malo kumina u prahu
malo kajenske paprike u prahu
malo sitno sjeckanog lišča korijadera ili peršina (po ukusu)
sol, papar,
maslinovo ulje

tabasco i sok limete po želji


Svo povrće nasjeckajte vrlo sitno i popržite na ugrijanom maslinovom ulju. Kad povrće malo omekša zalijte sa pasiranom rajčicom, kratko prokuhajte, dodajte sve začine i pustite da se lagano kuha još desetak minuta. Pustite da se malo ohladi pa dotjerajte okus tabascom i/ili sokom limete.

Print







Primjedbe

Najčitanije