Tarte fine s jagodama (francuska pita s jagodama)
Kad jagode treba brzo potrošiti, pritom nemate ni puno vremena, a imate lisnato tijesto u hladnjaku... Pripremite ovu prefinu francusku delikatnu pitu sa jagodama glaziranu acetom balsamicom. Zamirisat će vam cijela kuhinja, a toliko je fina da je možete sami cijelu smazati... Al nemojte. Ostavite griz i drugima. Bar da probaju 😇...
Potrebno vam je:
1 gotovo lisnato tijesto
400g jagoda
4 žlice pekmeza od jagoda
3 žlice aceta balsamica
sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje za posluživanje
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Lisnato tijesto razmotajte na papiru na kojem je pakirano i izbockajte vilicom.
Jagode operite i osušite te narežite na listiće, Poslažite ih po tijestu tako da ostavite prazno 1-2 cm do ruba. Pekmez lagano zagrijete i dodajte mu aceto balsamico. Kistom nanesite pola količine premaza preko jagoda.
Pecite 20-25 minuta na 180°C.
Nakon pečenja premažite jagode ostatkom premaza, pričekajte da se malo ohladi i poslužite sa kuglicom sladoleda od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem..
Print
Potrebno vam je:
1 gotovo lisnato tijesto
400g jagoda
4 žlice pekmeza od jagoda
3 žlice aceta balsamica
sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje za posluživanje
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Lisnato tijesto razmotajte na papiru na kojem je pakirano i izbockajte vilicom.
Jagode operite i osušite te narežite na listiće, Poslažite ih po tijestu tako da ostavite prazno 1-2 cm do ruba. Pekmez lagano zagrijete i dodajte mu aceto balsamico. Kistom nanesite pola količine premaza preko jagoda.
Pecite 20-25 minuta na 180°C.
Nakon pečenja premažite jagode ostatkom premaza, pričekajte da se malo ohladi i poslužite sa kuglicom sladoleda od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem..
Primjedbe
Objavi komentar