Nutella raspucanci (nutella crinkles)
Razni raspucanci su božićni hit već nekoliko godina. I obični čokoladni i limunasti, a probala sam napraviti i ginger raspucance i svi su uvijek prefini. Kako je moje mlađe dijete ludo za nutellom i moglo bi kruha i nutelle jesti za sve obroke u danu, često traži i da mu i kolači budu sa ljubljenim namazom 😊. Stoga sam pokušala nutellu ubaciti i u raspucance, dodala i lješnjake, i dobila prefini keksić koji se topi u ustima i prepun je okusa nutelle i lješnjaka.
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Uz pomoć žličice oblikovati kuglice pa ih uvaljajte u šećer u prahu koji smo usuli na manji tanjurić. Poslagati ih na lim oblože pek-papirom na udaljenosti od par cm i peći max. 10 minuta, tj. dok se ne raspuknu. Kad ih izvadite bit će jako krhki pa ih ne dirajte dok se ne ohlade.
Print
Originalni recept je s bloga Playing with flour, a ja sam ga malo preradila :).
220g brašna
malo soli
pola žličice praška za pecivo
200g nutelle
2 žlice omekšanog maslaca
100g šećera
1 žličica ekstrkta vanilije i 1 vanilin šećer
1 jaje
2 žlice mlijeka
100g poprženih lješnjaka
šećer u prahu
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo te prstohvat soli.
U drugoj posudi el, mješalicom istucite nutellu i maslac, pa im dodajte šećer i miksajte barem dvije minute. Dodajte jaje i vaniliju pa miksajte dok se ne sjedini. Nakon toga naizmjence dodajte mješavinu brašna i mlijekom i velikom žlicom sve lagano izmiješati. Na kraju još lagano umiješajte krupno zdrobljene lješnjake.
Staviti u hladnjak na barem 1 sat.
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Uz pomoć žličice oblikovati kuglice pa ih uvaljajte u šećer u prahu koji smo usuli na manji tanjurić. Poslagati ih na lim oblože pek-papirom na udaljenosti od par cm i peći max. 10 minuta, tj. dok se ne raspuknu. Kad ih izvadite bit će jako krhki pa ih ne dirajte dok se ne ohlade.
Divni su ti!
OdgovoriIzbrišiDivna ti je slika, imam sličan recept. Posjeti moj blog, možda ti se svidi☺😊 nova sam u ovome
OdgovoriIzbriši