Sočni kolač od mandarina

Mandarine svi željno očekujemo početkom jeseni i onda i jedemo i jedemo,  pa ih se nekako naglo zasitimo. I uvijek nam par mandarina ostane stajati u košarici s voćem i te nikako da se pojedu... Tada je najbolje od njih napraviti jedan ovakav slastan i jednostavan kolač :). I sigurna sam da će vas iznenaditi koliko je sočan i aromatičan.

Originalni recept sam malo prilagodila svojem nepcu :).






5 mandarina
3 jaja
100g šećera
300g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica ekstakta od vanilije ili 1 vanilin šećer
100g otopljenog maslaca
1 žlica ruma

za premaz:
sok od 3 mandarine
2 žlice šećera



Mandarine prelijte vodom i kuhajte ih dok ne omekšaju. Ako imate domaće neprskane madarine koristite cijele, a ako niste sigurni u porijeklo radije ih ogulite.

Pećnicu ugrijte na 180°C.

Mandarine procijedite, ohladite i samljete ih u blenderu. U posudu blendera dodajte još i jaja, šećer, vaniliju, rum i maslac i dobro izmiješajte.
Prelijte smjesu u drugu posudu i uspite brašno pomiješano sa praškom za pecivo i lagano ga velikom žlicom umiješajte u smjesu.
Duguljasti kalup namažite maslacem, pospite brašnom i ulijte u njega smjesu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
Dok se kolač peče pripremite preljev tako da soku od mandarina dodajte šećer, promiješajte i prokuhajte dok se lagano ne zgusne. Ostavite sa strane dok se kolač ne ispeče, a tada ga time premažite.

Print



Primjedbe

  1. Jako dobro zvuči i izgleda, imam baš one mandarine koje čekaju da sa njima nešto napravim, znači ovaj kolač sutra probam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmmmm, mirisan i fini kolač! Kod mene se mandarine pojedu brzinom svjetlosti, a vjerujem da bi tako brzo nestao i ovaj kolač

    OdgovoriIzbriši
  3. Fantastican kolac! Lepo smo se zasladili, svi su bili odusevljeni. Hvala na receptu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam kolač i super je .

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije