Sirove kakao kuglice

Trend sirove/raw hrane grabi velikim koracima i osvaja i one koji nekad ne bi mogli niti zamisliti da probaju takvu hranu, pogotovo deserte. No, zapravo se takvi deserti niti ne razlikuju baš nešto jako niti pripremom niti sastojcima, pa ih se ne treba niti bojati pripremiti, a i okusom osvajaju sve one kojih probaju :).

Ove kuglice se isto tako svima sviđaju, a oni koji ne znaju od čega su pripremljene nikad neće otkriti da je npr. datulja jedan od glavnih sastojaka :). Također niti okus kokosa nije prevladavajući nego fino usklađen sa tostiranim lješnjacima pa  zapravo samo naglašava tu lješnjak notu.
Eh, da - za pripremu vam treba samo blender i niti pola sata vremena :). I još ih samo ohladite i to je to, možete guštati u zdravim kakao kuglicama.






20 datulja
150g tostiranih lješnjaka
50g kokosovog brašna
50g kakaa
3 žlice meda
3 žlice otopljenjog kokosovog ulja
2-3 žlice prošeka (ili ruma ako nemate prošeka)

2-3 žlice kakaa

Datulje potopite u hladnoh vodi i ostavite oko 20 minuta da nabubre. Tako ih ocijedite, izvadite koštice i stavite u blender. Dodajte med, kokosovo ulje i prošek i dobro usitnite blenderom. Tada dodajte i ostale sastojke - lješnjake, kokosovo brašno i kakao i još jednom sve dobro usitnite blender.
Kad smjesa postane ujednačena žlicom je izvadite iz posude blendera pa vlažnim rukama oblikujte kuglice.
Kuglice ohladite 2-3 sata u hladnjaku pa ih uvaljajte u pripremljen kakao i poslužite.

Najbolje je i najzdravije korisititi kakao, no ako ga baš ne volite možete upotrijebiti i neki instant, no onda će biti slađe i ne više baš tako zdrave :).

Print

Primjedbe

  1. S obzirom da smatram da je vatra jedno od najznačajnijih otkrića u povijesti čovjećanstva i da nas je kao ljudski rod civilizirala, ne shvaćam trend sirove hrane i zašto bi bio zdrav ili poželjan. S druge strane, ovakvi deserti su poznati i jako fini. Bilježim!:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa, da, od tog trenda biram samo deserte jer su zaista fini i ne odstupaju puno u pripremi od uobičajenog.

      Izbriši
  2. Ja volim ovakve brze i jednostavne deserte, pogotovo u ljetno doba kada je vrućina u kuhinji od samog pogleda na pećnicu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako - ljeti sam i ja što dalje od pećnice :)

      Izbriši
  3. Koliko kuglica ispadne od ove mere?

    OdgovoriIzbriši
  4. 20-30 komada, ovisi o veličini :D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije