Jogurt torta s malinama i borovnicama

Vruće je... I nikome se ne stoji kraj pećnice.

Ima dosta recepata za ovakve i slične torte, pa sam i sama spojila nekoliko recepata i dobila prefinu jednostavnu torticu.
Ne peče se, vrlo je jednostavna za pripremu i brzo gotova, savršeno osvježavajuća.... Jedan od onih recepata koji tijekom ljeta treba uvijek imati kraj sebe ;).







za podlogu:
150g čajnih kolutića ili sličnih keksa
1 žlica otopljenog maslaca
1 žličica smeđeg šećera

za kremu:
6dl jogurta
100g šećera u prahu
4 žlice meda
2 vrećice želatine u prahu
5dl vrhnja za šlag

150g malina
150g borovnica

2dl istučenog vrhnja za posluživanje 

Kekse, maslac i smeđi šećer pomiješati, pa žlicom utisnuti u kalup za torte promjera 24cm. Odložite u hladnjak dok pripremate kremu.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi, ostaviti da nabubri oko 5 minuta.
Promiješajte jogurt, šećer u prahu i med i dobro istucite el. mješalicom. Želatinu prebacite u veći lončić i stavite zagrijavati na laganu vatru. Kad se potpuno otopi i bude već vruća, al naravno ne smije prokipiti, postepeno počnite dodavati jogurt neprestano miješajući. Nakon što dodate sav jogurt još kratko istucite el. mješalicom i stavite u hladnjak. 
Istucite vrhnje u čvrsti šlag. Nakon što se krema od jogurta već polako počela zgušnjavati polako umiješajte istučeni šlag. 
Sve prelijte u pripremljeni kalup za torte i samo pobacajte oprano i osušeno voće. 

Ohladite preko noći ili barem 4 sata. 

Poslužite sa malo tučenog slatkog vrhnja.


Print





Komentari

  1. Je li ovo greska u kolicini keksa? Cini mi se malo samo 50gr.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, greška je, jedna jedinica se izgubila. Sam sam ispravila. Hvala ti :D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije