Kajgana s keljom i mozzarellom



Nakon blagdanskih delicija vrijeme je za hranjive, a ne preteške obroke. Ovakve kajgane ili fritaje su često na našem stolu, u bilo koje doba godine. No, ova je nešto drugačija. Zbog kelja, naravno, koji nije baš uobičajen sastojak fritaja :).
Uzmite mladi kelj, još ne formiranih glavica, onog koji ima izdužene listove. Takav kelj nije potrebno blanširati prije pirjanja jer je dovoljno blag i mekan da se može koristiti i svjež. I tako iskoristiti vitaminsku bombu koju sadrži :). A i fritaja će biti brzo gotova :)









za 2 osobe:


2 žlice maslinovog ulja
pola male glavice, sitno nasjecanog luka
100g sitnog narezanog mladog kelja
4 jaja
1 mozzarella
sol, papar, peršin

Ugrijati ulje u tavici i dodati mu luk. Kad luk postane staklast dodati mu sitno narezan kelj i miješajući pirjati dok ne omekša. Tada zaliti tučenim jajima, posoliti te dodati naribanu mozzarellu. Peći par minuta dok se jaja ne počnu zgušnjavati i neprestano miješati. Po potrebi na kraju još posoliti, popapriti te posuti sitno nasjeckanim peršinom.
Print

Primjedbe

Najčitanije