Juha od mrkve i đumbira

Mrkva i đumbir su savršen par. Upotpunjuju se, naglašavaju, slažu... Ova krem juha idealna je juha za hladne i sive dane jer odlično grije, hranjiva je, prepuna vitamina i antioksidansa. Prava zimska juha. A kao i sve krem juhe vrlo jednostavna za pripremu i brzo gotova.
U ovom receptu je provrće jednostavno skuhano i izmiksano. Okus mrkve je tako blaži, prihvatljiviji djeci i onima koji vole laganije juhe :).
Đumbir dozirajte po ukusu. Ako vam ukućani i nisu baš oduševljeni njime stavite malo onog u prahu. Pa im svaki put dodajte malo više... Baždarite ih ;). A ako ste obožavatelj đumbira dodajte punu mjeru navedenu u receptu ili naribajte svježeg. I uživajte :).








600g mrkve
3-4 češnja češnjaka
3dl vrhnja za kuhanje
sol, papar, đumbir u prahu
malo naribane sirove mrkve za posluživanje

Mrkvu ogulite, narežite na veće komade i stavite kuhati u oko 1l vode.  Kad zakipi, dodajte cijele oguljene češnjeve češnjaka i kuhajte dok povrće ne omekša. Tada sklonite lonac sa vatre i usitnite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje i vratite juhu na vatru. Posolite, popaprite, dodajte đumbir po ukusu i kuhajte još oko 5 minuta.
Poslužite ukrašeno naribanom svježom mrkvom.

Print



Komentari

  1. Estupenda receta. Tomo nota de ella.
    Acabo de hacerme seguidora tuya y me quedo por aquí, si te viene de gusto te pasas por mi blog.
    Un abrazo.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije