Juha od krumpira i jabuke sa šafranom

Jabuke i jesen. Volim oboje. Jesen bez zadrške, a jabuke ipak sa malom zadrškom. Svježa jabuka mi mora biti savršena - hrskava, kiselkasta, slatkasta, sočna... Obzirom da je te moje kriterije jako teško zadovoljiti, većina jabuka završi u loncu ili kalupu :).

Ova divna juha će vam fino ugrijati, dati vam energiju i probuditi svojim mirisom i finom, delikatnom aromom. 








800g krumpira
1 velika kiselija jabuka
1 luk
1 češanj češnjaka
2 žlice maslaca
500ml mlijeka
500ml temeljca
prstohvat šafrana
sol, papar, vlasac

Krumpir i jabuku ogulite i narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte i propirjte ih na maslacu. Dodajte krumpir i jabuke pa i njih propirajte nekoliko minuta. Zatim uliti temeljac i mlijeko i kuhati na laganoj vatri oko pola sata. Tada juhu usitinite mikserom i dodajte joj šafran, pa posolite i popaprite. Pustite da zavrije pa još kratko kuhajte. Poslužite posipanu vlascem.

Ispiši recept

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije