Rižoto s kozicama i tikvicama

Kremasti rižoto sa finim sastojcima mi nikad ne dosadi... Ovo je jedno od onih vječnih jela koja su nam našem redovnom jelovniku, a koja redovno zaboravljam dokumentirati. Jednostavno, fino, brzo, a toliko puno finih aroma... Zapravo su mi takva jela i najdraža.


Za dobar rižoto treba se mrvicu potruditi. Pronaći kvalitetne sastojke - dobru rižu, fino vino... I polako dodavati temeljac/vodu i često miješati. Da, treba se mrvicu potruditi, ali ćete i dobiti prefini, kremasti rižoto kakav ćete poželjeti još puno puta pripremiti 😊









400g arborio riže
500g očišćenih repova kozica
1 tikvica narezana na tanke kolutove
2-3 žlice maslinovog ulja
3-4 češnja češnjaka
1dl bijelog vina
oko 750ml temeljca ili vode (po potrebi i više)

sol, papar, peršin
50g maslaca


U loncu ugrijte maslinovo ulje i dodajte mu zdrobljeni češnjak. Kad lagano požuti dodajte repove kozica te tanko narezane ploške tikvica. Promiješajte i pirjajte dok tikvice malo ne omekšaju.
Nakon toga dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta. 
Tada dodajte vino pa miješajte dok ne ispari. 
Dodajte malo toplog temeljca ili vode, miješajte dok ne ispari. Tako - dio po dio - dodajte temeljac /vodu sve dok riža ne omekša i pritom često miješajte. 
Posolite i popaprite, a kad je riža skuhana (a dente - morate ju osjetiti pod zubima) maknite sa vatre i umiješajte maslac te pospite peršinom.


Primjedbe

  1. Za mene je ovo savršeno, a mojem mužu bi bilo malo - malo, ali ću ga već uvjeriti! Volim ovakva jednostavna, profinjena jela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ga nećeš morati puno uvjeravati. Hvala ti :D

      Izbriši
  2. Nisam mogao vjerovati, sretan sam i ponovno sam financijski stabilan i zahvaljujem Bogu što ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, savjetujte svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad ne uspijete i vaš će se život promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com) com) nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com
    {WhatsApp: +38761545894}

    OdgovoriIzbriši
  4. Moj suprug i ja ne možemo dovoljno izraziti koliko nam je ova kompanija pomogla u izuzetno teškom procesu kupovine kuće! U početku smo se malo bojali koliko je potrebno za odobrenje kredita, međutim, kroz sve to, Kreditno-kreditne institucije i cijelo osoblje nikada nisu odustali od nas i ostali su uz nas i educirali nas do kraja i sada smo spremamo se za useljenje u naš prvi dom! Hvala vam puno POVOLJNI KUĆNI KREDITI od 120.000 dolara!" kontaktirajte ih ako vam je potreban zajam putem e-maila: loancreditinstitutions00@gmail.com
    Whatsapp broj:+393512640785 ili +393512114999
    ili email: loancreditinstitutions00@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije