Čokoladni snickerdoodles

Osim što imaju super ime, ovi keksići su vrlo zanimljive teksture. Iznutra meki, prepuni čokoladnog okusa, izvana hrskavi i aromatizirani cimetom.
Uz šalicu mlijeka ili kave - idealni :).
Za njihovu pripremu trebat će vam vinski kamen (creme of tartar) kojeg lako možete naći  bio trgovinama pod imenom bio prašak za pecivo ili vinski kamen. Obzirom da je riječ o prirodnom sredstvu za rahljenje, vrijedi ga isprobati baš u ovom receptu u kojem se tradicionalno koristi.







300 g brašna
45 g kakaa
1 žličica vinskog kamena
pola žličice sode
prstohvat soli
120 g omekšalog maslaca
150 g šećera
2 jaja
1 žličica vanilin ekstrakta ili 1 vanilin šećer

3 žlice šećera i 1 žličica cimeta

Pomiješati suhe sastojke. U drugoj posudi  dobro istući maslac i šećer pa dodati jaja i vaniliju. Dodati suhe sastojke i sve dobro izmiješati da se smjesa ujednači.
Od tijesta oblikovati loptice veličine oraha pa ih uvaljati u šećer sa cimetom. Dnom čaše pritisnuti svaku kuglicu da se lako spljošti.
Peći u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta na 180°C.
Bit će još jako mekani, no hlađenjem će se korica stvrdnuti. Poslužiti ohlađene.

Print



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije