Pirov kruh sa pancetom

Kruhić od meni najdražeg brašna, pirovog brašna sa meni najdražim začinom - pancetom :)
Nemam više šta reći, sve se vidi na slici.
Jedino nisam bila sigurna da li da mu dam ime 2u1 ili tako nešto jer uz njega vam ne treba ništa :).


Ovo je i moja druga ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na ...Love affair..., na temu kvasac.








250g pirovog brašna
250g bijelog pšeničnog brašna
40g svježeg kvasca
60g maslaca
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 jaje
250ml mlakog mlijeka

200g pancete

U zdjelici otopite kvasac u pola dl mlake vode i dodajte žličicu šećera te ostavite da se diže na toplom.
U drugu posudu prosijte obje vrste brašna i dodajte sol. Umiješajte dignuti kvas pa dodajte mlijeko, omekšali maslac i lagano tučeno jaje. Umijesite u glatko i elastično tijesto. U posudu pospite malo brašna na njega stavite tijesto, prekrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nakon toga još jednom premijesite i opet ostavite da se udvostruči.
U međuvremenu pancetu sitno narežite na trakice i popržite na tavici bez dodavanja masnoće. Pustite da se otopi pa maknite sa vatre i ohladite.
Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika u duljini kalupa za kruh pa da premažite otopljenom masnoćom i pancetom. Zamotajte u savijaču te ju stavite u kalup za kruh prekriven pek papirom.
Pecite u zagrijanoj pećnici pola sata na 180°C.


Printaj recept




Primjedbe

Najčitanije