Čokoladna rolada s jagodama
Još jedna varijanta Angel food cake, biskvita od bjelanjaka. Taj sam lagani i prozračni biskvit ovdje nadjenula laganom kremom od krem sira i šlaga te finim, domaćim jagodama.
Vrlo jednostavno i jako efektno.
A i opet su tu čokolada, jagode i šlag... :)
4 bjelanjaka
150 g šećera
1 vanilin šećer
80 ml slatkog vrhnja
2 žlice gorkog kakaa
30 ml vruće vode
120 g brašna
1 žličica praška za pecivo
200 g krem sira
150 ml slatkog vrhnja
6 žlica šećera u prahu
2 žlice limunovog soka
250 g jagoda
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Kakao otopiti u vrućoj vodi i dobro promiješati.
Bjelanjke mikserom istući u čvrst snijeg te im postepeno uz miksanje dodavati šećer i vanilin šećer. Dodati vrhnje i otopljen kakao te dobro izmiješati. Velikom žlicom lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Veliki lim za pećnicu obložiti papirom za pečenje te žlicom nanijeti smjesu u ravnomjernom sloju.
Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Pripremiti navlaženu kuhinjsku krpu. Prebaciti na nju vrući biskvit te uz pomoć krpe čvrsto zarolati. Ohladiti.
Slatko vrhnje istući mikserom u šlag. Krem siru dodati šećer u prahu i limunov sok te umiješati šlag.
Jagode očistiti i narezati na ploške.
Zarolani biskvit pažljivo odrolati, maknuti kuhinjsku krpu te ga namazati kremom i po kremi naslagati jagode. Čvrsto zarolati, zamotati u pek papir ili kuhinjsku krpu i ohladiti u hladnjaku 2-3 sata.
Ukrasiti šećerom u prahu, narezanim jagodama i listićima mente.
Printaj recept
Obožavam voćne rolade!! Super izgleda!
OdgovoriIzbrišiJoj, i ja obožavam, a nešto mi nikada ne izgledaju tako lepo.
OdgovoriIzbrišiOva rolada se lako rola, nije ju uopće teško napraviti.
IzbrišiMmmmm... čizkejk u obliku rolata! Jako je dekorativno što se tiče kontrasta boja i jako uredno napravljeno! A kako je ukusno, mogu samo da pretpostavim ;)
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbriši