Namaz od sira sa sjemenkama bundeve
Već znate da jako volim bundeve, al ne znate da jednako volim i bundevine sjemenke. Nije za zanemariti niti njihova nutritivna vrijednost - prepune su cinka i željeza, a i jedan su od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. Uz dodatak bučinog ulja i začina u svježem siru pretvaraju se u vrlo ukusan i zdrav namaz, pa još ako ga poslužite na integralnom tostu...
100g svježeg sira
60g maslaca
80g bundevinih sjemenki
1 žlica bučinog ulja
1 mali češanj češnjaka
malo soli
1 žlica vlasca
Dobro izmiješajte ocijeđeni sir i omekšali maslac. Na tavi, bez masnoće, lagano popecite sjemenke bundeve. Stavite ih u mužar te tučkom tucite tako da ih grubo usitnite. Dodajte ih u smjesu sira i maslaca. Češnjak protisnite pa i njega dodajte i dobro promiješajte. Umiješajte ulje i vlasac se posolite po ukusu.
Poslužite na prepečenom tostu i pospite bundevinim sjemenkama.
Printaj recept
Jako mi se sviđa namaz, obožavam sjemenke bundeve!
OdgovoriIzbrišihvala :)
IzbrišiOvo bi moglo biti jako fino. Obožavam ovakve namaze!
OdgovoriIzbrišida, i ja :)
IzbrišiZnam da je fin i kod mene omiljen.
OdgovoriIzbrišiajme, sad sam išla pogledati kod tebe na blog i našla ga :). Vidim da je moj malo jednostavniji, al sad moram probati i tvoju varijantu :)
IzbrišiOdlično izgleda!
OdgovoriIzbrišihvala :)
IzbrišiSjemenke od bundeve trpam i gdje treba i gdje ne treba, baš ih volim. Odličan namaz, jako mi se dopada!
OdgovoriIzbrišija obožavam bučine sjemenke i ulje, ovaj namaz ne može biti loš, moram ga isprobati
OdgovoriIzbriši