Namaz od sira sa sjemenkama bundeve


Već znate da jako volim bundeve, al ne znate da jednako volim i bundevine sjemenke. Nije za zanemariti niti njihova nutritivna vrijednost - prepune su cinka i željeza, a i jedan su od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. Uz dodatak bučinog ulja i začina u svježem siru pretvaraju se u vrlo ukusan i zdrav namaz, pa još ako ga poslužite na integralnom tostu...








100g svježeg sira
60g maslaca
80g bundevinih sjemenki
1 žlica bučinog ulja
1 mali češanj češnjaka
malo soli
1 žlica vlasca


Dobro izmiješajte ocijeđeni sir i omekšali maslac. Na tavi, bez masnoće, lagano popecite sjemenke bundeve. Stavite ih u mužar te tučkom tucite tako da ih grubo usitnite. Dodajte ih u smjesu sira i maslaca. Češnjak protisnite pa i njega dodajte i dobro promiješajte. Umiješajte ulje i vlasac se posolite po ukusu.




Poslužite na prepečenom tostu i pospite bundevinim sjemenkama.

Printaj recept





Primjedbe

  1. Jako mi se sviđa namaz, obožavam sjemenke bundeve!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo bi moglo biti jako fino. Obožavam ovakve namaze!

    OdgovoriIzbriši
  3. Znam da je fin i kod mene omiljen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme, sad sam išla pogledati kod tebe na blog i našla ga :). Vidim da je moj malo jednostavniji, al sad moram probati i tvoju varijantu :)

      Izbriši
  4. Sjemenke od bundeve trpam i gdje treba i gdje ne treba, baš ih volim. Odličan namaz, jako mi se dopada!

    OdgovoriIzbriši
  5. ja obožavam bučine sjemenke i ulje, ovaj namaz ne može biti loš, moram ga isprobati

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije