Jabuke u lisnatom tijestu

Savijača iliti štrudla od jabuka od lisnatog tijesta je desert koji vrlo često pripremam. Ne znam kako vama, ali meni sve kad tad dosadi i tada jednostavno moram naći neki novi način pripreme nekog već puno puta ponavljanog jela.
Ovo puta sam umjesto savijače od jabuka napravila ove slatke paketiće sa iznenađenjem u sredini.
Lisnato tijesto je kupovno, iz dućana. Koliko god da je domaće lisnato tijesto ukusnije toliko ja nemam vremena za njegovu pripremu. Zato su jabuke domaće, neprskane, sa točkicama :). I male i slatke i upravo nam takve trebaju za ovaj recept. Veće jabuke se ne bi stigle ispeći.






500g lisnatog tijesta
6-8 manjih jabuka

3 žlica šećera
3 žlice omekšanog maslaca
3 žlice grubo zdrobljenih oraha
1 mala žličica cimeta
po želji žlica nasjeckanih grožđica

žumanjak za premazivanje




Ugrijte pećnicu na 180°C
Prvo pripremite nadjev tako da sve sastojke dobro promiješate.
Jabuke ogulite, prepolovite te nožem ili žlicom izdubite sredinu sa sjemenkama. U izdubljenu rupu stavite žlicu nadjeva.






Tanko razvaljajte lisnato tijesto, na oko pola centimetra debljine. Narežite ga na kvadrate oko 8x8 cm. Na sredinu svakog kvadrata stavite napunjenu polovicu jabuke pa krajeve tijesta prebacite preko nje. Složite ih sa razmakom na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i to tako da dio gdje su preklopljeni krajevi tijesta bude s donje strane. Dobivene okruglice premažite tučenim žumanjkom.

Pecite 20-25 minuta na 180°C.
Ohladite i posipajte šećerom u prahu te poslužite.

Ispiši recept





Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije