Preskoči na glavni sadržaj

Kolač od oraha sa samo 3 sastojka




Ovaj jednostavan kolač od oraha koji se priprema sa samo 3 sastojka ostaviti će vas bez teksta. Intenzivan orašast okus, gotovo kremasta struktura, kolač koji se topi u ustima i uz to toliko jednostavan i brzo gotov… Jedino je pomalo neugledan, no okus nadoknađuje sve :)






220g mljevenih oraha
180g šećera
6 jaja
šećer u prahu za posipanje
tučeno slatko vrhnje za posluživanje

Pećnicu ugrijte na 180°C.

Žumanjke mješajte el. mješalicom pa im dodajte šećer.  Nastavite mješati dok smjesa ne pobijeli i ne postane pjenasta. Tada velikom žlicom umiješajte orahe. Bjelanjke istucite el. mješalicom u meki snijeg pa i njih lagano umiješajte u smjesu.

Okrugli kalup promjera  20cm ili 22cm namažite maslacem i posipajte brašnom pa u njega ulijte pripremljenu smjesu. Poravnajte i pecite u ugrijanoj pećnici 20-25 minuta. Čačkalicom provjerite da li je kolač pečen.
Pustite da se malo ohladi pa ga prebacite na tanjur za posluživanje. 

Posipajte obilno šećerom u pragu i ukrasite orasima.

Poslužite uz tučeno slatko vrhnje.  





Primjedbe

  1. Jako mi se sviđa, bez obzira što si ga nazvala neuglednim.

    OdgovoriIzbriši
  2. i meni je nešto u zadnje vrijeme baš izazov pripremati jela od što manje sastojaka...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i meni je izazov, a i uvjerila sam se da takvi recepti budu baš odlični :)

      Izbriši
  3. Nikad nisam jela sličan kolač, a i sviđa mi se što ima malo sastojaka. I nikako ga ne bih nazvala neuglednim

    OdgovoriIzbriši
  4. Perigordine walnut cake. Odlican!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, da, riječ je o tradicionalnom francuskom desertu iz Perigueuxa. A i inače mi je kuhinja tog kraja vrlo, vrlo zanimljiva :)

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)