Preskoči na glavni sadržaj

Zebra kolač

U ovomjesečnom krugu blog igrice Kuvarijacije isprobali smo Zebra kolač Lorraine Pascale. Zadan nam je recept sa M's Bakery, no ja sam ga isprobala nešto ranije s What's for dessert. Oba recept slijede izvorni samo što je kod M's Bakery smanjena količina šećera. Isto sam napravila i ja, jer to radim gotovo u svim receptima, a posebno u onima koji potječu sa američkog kontinenta :). Njihovi recepti su mi baš uvijek preslatki. Uz to sam ulje zamijenila maslacem jer mi je draži okus biskvita koji je pripremljen sa maslacem.

Biskvit koji sam dobila je vrlo ukusan, nije težak, al opet dovoljno sočan.

A o krugovima i izgledu kolača nemam što novog reći - genijalno jednostavna ideja za kolač koji plijeni izgledom i osvaja na prvi pogled. U svakom slučaju, divan mramorni kolač :) koji će se često nalaziti na mojem stolu.






225g maslaca
175g  šećera
100ml mlijeka
1 žlica ekstrakta od vanilije (ili vanilin šećer)
4 jaja
300gr brašna
25gr kakaa
4 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
2-3 žlice soka od naranče.

Pećnicu ugrijte na 180°C. Okrugli kalup promjera 24cm obložite papirom za pečenje.
Maslac otopite i malo ohladite. Dodajte mu šećer i kratko izmiješajte el. miješalicom, pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Tada velikom žlicom lagano umiješajte brašno. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan umiješajte kakao, malo soli i sok od naranče tako da dobijete glatko tijesto.
Na sredinu pripremljenog kalupa stavite žlicu svjetlog tijesta pa na nju žlicu tamnog tijesta. Pričekajte da se smjesam malo razlije pa opet u sredinu stavite žlicu svjetlog tijesta i tako dok obje smjese ne potrošite. Pecite u ugrijanoj pećnici 30-35 minuta.

Print 




Primjedbe

  1. Potpisujem sve što si napisala jer imamo ista zapažanja o ovom kolaču

    OdgovoriIzbriši
  2. Kod tebe su baš lepe šare...a kolač je zaista ozuzetno sočan i lep.

    OdgovoriIzbriši
  3. skroz je jednostavan i mene je odusevio! =)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo je ispao i stvarno je sočan :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)