Pečena cikla
Jeste li probali pečenu ciklu? Niste? Eeeee, ne znate što ste propustili... Odličan prilog predivne boje, okusa, mirisa...
Cikla je, na žalost, kod nas dosta zanemarena namirnica i najčešće ju jedemo samo na salatu. No, vrijedi ju isprobati i na druge načine. Iznenadit ćete se :)
Oni koji me prate na fejsu vidjeli su ovaj recept još prošle zime, no evo sad ga i ovdje obavljujem jer će biti moja ulaznica za ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je! koju ovaj mjesec vodi Iva sa divnog bloga Culinary postcards koja nam je kao temu zadala ciklu.
1 kg cikle veličine šake
2 žlice maslinovog ulja
2-3 češnja češnjaka
sol, papar, peršin
Ciklu oprati i oguliti. Narezati ju na četvrtine i poslagati u posudu za pečenje. Preliti maslinovim uljem i posoliti pa dobro promiješati.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta na 220°C.
Kad su cikle pečene posipajte ih sitno nasjeckanim peršinom i poslužite.
Printaj recept
Primjedbe
Objavi komentar