Palačinke s ciklom
Ove lijepe crvene palačinke napravljene su sa ciklom, a ne sa umjetnom bojom kako su u prvi mah pomislila moja djeca. Neobične jesu, no vrlo su dekorativne i ukusne. Poslužila sam ih samo pokapane limunom i posipane šećerom u prahu, ali ako želite možete ih nadjenuti kao i uobičajene palačinke.
Ovo je i moja druga ulaznica za ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je! koju ovaj mjesec vodi Iva sa divnog bloga Culinary postcards koja nam je kao temu zadala ciklu.
3 jaja
6 dl mlijeka
250 g brašna
1 žlica šećera
prstohvat soli
sok od pola limuna
2 cikle
malo ulja za pečenje
limunov sok, šećer u prahu za posluživanje
Umutite jaja pjenjačom, dodajte šećer i sol, pa ulijte mlijeko i brašno. Sve dobro izmiješajte pjenjačom. Cikle ogulite i naribajte pa i njih umiješajte u smjesu. Dodajte limunov sok. Tijesto ulijte u posudu blendera i sve dobro izmiješajte ili se poslužite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu.
Ugrijte tavicu, kapnite kap ulja i ugrijte. Ispecite palačinke.
.
Print
Ovo je i moja druga ulaznica za ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je! koju ovaj mjesec vodi Iva sa divnog bloga Culinary postcards koja nam je kao temu zadala ciklu.
3 jaja
6 dl mlijeka
250 g brašna
1 žlica šećera
prstohvat soli
sok od pola limuna
2 cikle
malo ulja za pečenje
limunov sok, šećer u prahu za posluživanje
Umutite jaja pjenjačom, dodajte šećer i sol, pa ulijte mlijeko i brašno. Sve dobro izmiješajte pjenjačom. Cikle ogulite i naribajte pa i njih umiješajte u smjesu. Dodajte limunov sok. Tijesto ulijte u posudu blendera i sve dobro izmiješajte ili se poslužite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu.
Ugrijte tavicu, kapnite kap ulja i ugrijte. Ispecite palačinke.
.
Poslužite tople pokapane limunovim sokom i posipane šećerom u prahu. Ili ih jednostavno poslužite na uobičajen način sa namazima.
baš su fotognične, bile bi odlične uz neki slani nadjev
OdgovoriIzbrišida, mislila sam ih sljedeći put napuniti krem sirom i šunkom :)
IzbrišiBoja je fenomenalna!
OdgovoriIzbrišiNakon što sam ovog ljeta išla raditi sladoled od cikle i razočarala se, nekako izbjegavam ciklu u slatkim jelima.
pa, vjerujem da okus ovisi o količini cikle. Ovdje se niti ne osjeti, samo daje boju.
IzbrišiSuper izgledaju!
OdgovoriIzbriši