Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od lipanj, 2012

Semifreddo sa breskvama

Joj, kak je vruće....Fine, slatke breskvice sa amarettima su odlična kombinacija, pa jos kad je sve to ohlađeno,  pa aromatizirano kardamomom, pa opet ohlađeno.... :) Teško im je odoljeti.

Ma, najvaznije je zapravo da je riječ o ledenom desertu koji možete jesti bez bojazni od raznoraznih beštija koje vole ljeto i svježa jaja i tako to..




Brownies sa crnim trešnjama

Ove su me trešnje oduševile - male, slatke, crne... činile su mi se idealne za upariti s čokoladom. Malo sam prošvrljala netom i našla ovaj recept. Pa, rekoh - tu ne mogu pogriješiti :). I tako je i bilo - ovi browniji su divni i baš kakvi trebaju biti. Samo sam, u odnosu na izvorni recept, nešto smanjila šećer i poduplala količinu trešanja. I da - moram ih probati i s višnjama. Sigurna sam da je je jednako dobro.




Glajgeviht - kolač sa trešnjama

Jagode, trešnje, višnje, riblizli, maline... Ne znam gdje bih prvo pogledala i čime se prvo osladila. Silom prilika, zbog velike posude prepune trešanja, ovog puta su na redu slatke, crvene, debele trešnje. I šta s njima? Najbolje su mi svježe, a ako već moram nešto raditi s njima onda nek to bude što jednostavnije. Najdraži mi je ovakav običan biskvitni kolač posipan trešnjama sa mirisom i okusom djetinjstva. Glajgeviht? Ma, nisam mogla odoljeti tom šarmantnom imenu, bez njega mi ovom kolaču nedostaje draži...



Prhke tortice s limunom i kokosom

Mini pite su jako zgodne kad imate višečlanu obitelj u kojoj svatko ima svoje najdraže okuse. Ili ako više volite različite okuse u manjim količinama. Ovako možete jednim udarcem ispuniti bar dvije želje.
Ovog puta u igri su bili kokos i limun.



Ružice od meda s jagodama

Ovo je pecivo idealno za dorucak, al bit će ukusno i kao desert poslije ručka. Tijesto je nešto kompaktnije zbog dodatka meda,  al je zato i ukusnije i duže zadržava svježinu. Nadjev je divan, želirni šećer poveže smjesu jagoda u nešto slično svježe pripremljenom pekmezu, no i jagode ostaju kompaktne i vidi se itekako da su upotrijebljene svježe jagode, a ne već ukuhane. A osim toga sokovi će se cijediti pa na dnu svake ružice stvaraju ukusnu slatku koricu. Samo pazite da vam se ne prepeku, ja sam svoje izvadila doslovce u zadnji čas da ostanu meke:).