Juha od cvjetače i indijskih oraščića
Vrijeme je za fine, kremaste i mirisne - juhe od povrća.
Poželjela sam se cvjetače pa sam skuhala juhu, no željla sam da bude bez mlijeka i mlječnih proizvoda. Zao sam joj dodala indijske oraščiće da zaguste juhu i daju joj fini svilenkasti touch. I ispala je baš jako fina, a uz dodataka papra i kajenskog papra pretvorila se u pravu delikatesu. Prikladna je i za vegane i za LCHF :D
Jedino morate pripaziti da ju dobro izbledate, tako da se oraščići pretvore u kremu.
1 veća cvjetača
100g indijskih oraščića
3 žlice maslinovog ulja
1-2 luka ljutike
2-3 češnja češnjaka
1 lovorov list
1dl bijelog vina
sol, papar, kajenski papar
Na maslinovom ulju popržite sitno narezanu ljutiku. Kad postane prozirna dodajte joj izgnječeni češnjak i još malo popržite. Kad češnjak zamiriši zalijte sve sa vinom i dodajte lovorov list. Pustite da kuha nekoliko minuta dok se vino ne ispari pa dodajte cvjetaču natrganu na sitne cvjetiče i indisjke oraščiće. Promješajte, pusitite 1-2 minute da se lagani prodinsta pa zalijte sa toplom vodom. Dolijte toliko vode da prekrije povrće. Pustite da kuha na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Kad je cvjetača kuhana, maknite sa vatre i dobro izblendajte štapnim mikserom. Ako je juha pregusta dodajte još malo vode do željene gustoće i vratite na vatru da još jendom prokuha, Posolite, popaprite i dodajte po želji kajenskog papra.
Poslužite toplo.
Print
Poželjela sam se cvjetače pa sam skuhala juhu, no željla sam da bude bez mlijeka i mlječnih proizvoda. Zao sam joj dodala indijske oraščiće da zaguste juhu i daju joj fini svilenkasti touch. I ispala je baš jako fina, a uz dodataka papra i kajenskog papra pretvorila se u pravu delikatesu. Prikladna je i za vegane i za LCHF :D
Jedino morate pripaziti da ju dobro izbledate, tako da se oraščići pretvore u kremu.
1 veća cvjetača
100g indijskih oraščića
3 žlice maslinovog ulja
1-2 luka ljutike
2-3 češnja češnjaka
1 lovorov list
1dl bijelog vina
sol, papar, kajenski papar
Na maslinovom ulju popržite sitno narezanu ljutiku. Kad postane prozirna dodajte joj izgnječeni češnjak i još malo popržite. Kad češnjak zamiriši zalijte sve sa vinom i dodajte lovorov list. Pustite da kuha nekoliko minuta dok se vino ne ispari pa dodajte cvjetaču natrganu na sitne cvjetiče i indisjke oraščiće. Promješajte, pusitite 1-2 minute da se lagani prodinsta pa zalijte sa toplom vodom. Dolijte toliko vode da prekrije povrće. Pustite da kuha na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Kad je cvjetača kuhana, maknite sa vatre i dobro izblendajte štapnim mikserom. Ako je juha pregusta dodajte još malo vode do željene gustoće i vratite na vatru da još jendom prokuha, Posolite, popaprite i dodajte po želji kajenskog papra.
Poslužite toplo.
Primjedbe
Objavi komentar