Panna cotta s preljevom od malina i chia sjemenki

Panna cotta je skoro savršen ljetni desertić, jednostavan za pripremu i lagan, pogotovo kad je ovako pripremljen od jogurta, a uz dodatak ovog divnog preljeva od malina postaje zaista savršen. Lijep i fin :D
Ovaj receptić za panna cottu sam već isprobala kad smo istraživale Petrin blog i postao mi je najdraži recept za panna cottu, a za recept za preljev inspirirana sam sa receptom sa bloga Na tanjiru. Oba sam recepta malo prilagodila.






Potrebno vam je:

400ml čvrstog jogurta
400ml slatkog vrhnja
2 žlice meda
6 listića želatine
1 mahuna vanilije

200g malina
2 žlice meda
3 žlice chia sjemenki

Listiće želatine namočite u hladnu vodu. Slatkom vrhnju dodajte med i ugrijte na laganoj vatri. Miješajte dok se med ne otopi. 
Ocijedite želatinu, dodajte ju u toplo vrhnje i miješajte dok se ne otopi. Dodajte jogurt i srž mahune vanilije. Dobro promiješajte i ulijte do 2/3 u pripremljene čaše. Čaše poslažite u kalup tako da ih naslonite ukoso (podmetnite im kuhinjsku krpu da ih fiksira) i ohladite u hladnjaku par sati ili preko noći.
Preljev od malina pripremite tako da viljuškom izgnječite maline, dodate im med i chia sjemenke i dobro promiješajte. Ostavite i preljev par sati u hladnjaku kako bi chia sjemenke nabubrile.
Neposredno prije posluživanja u čaše dodajte i preljev od malina te i ukrasite sa par malina.









Primjedbe

  1. I ja sam je radila neki dan, baš mi je drago da ti je receptić uvršten u stalnu postavu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo izgleda tako fino mljac... :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije