Meksička mješavina začina - homemade :D
Tacose ili burrito možemo lako pripremiti sami kod kuće. Pogotovo sad ljeti kad je svo povrće u sezoni, a i priprema je kratka što nam je svima posebno važno pri ovako visokim temperaturama. No, nemojte pokleknuti i kupiti gotovu mješavinu začina. Te gotove mješavine su najčešće bez pojačivača okusa, pa što se tiče zdravlja i nije tako veliki problem, no okus im je uniforman i sve su iste i nekako bezlične... Koristila sam luk u prahu jer sam ga imala kod kuće, a češnjak sam izgnječila gnječalicom i ostavila da se par sat posuši na suncu. Isti postupak možete koristiti i za luk, samo ga treba zaista jako, jako usitniti.
Za 500g mesa za tacose bit će vam dovoljno 3-4 velike žlice ove mješavine, a ostatak stavite u staklenku s poklopcem i potrošite u roku od par mjeseci.
Potrebno vam je:
2 žlice slatke crvene paprike
3 žlice kumina u prahu
2 žlice origana u prahu
2 žlice luka u prahu
1 žlica kajenskog papra
1 žlica čilija u prahu
pola žličice gorkog kakaa
pola žlicičice crnog papra
2 češnja češnjaka - zdrobljena i sušena na suncu par sati
1 mala žličica soli
Sve sastojke stavite u mužar i dobro ih izmješajte.
Ako želite manje ljuto smanjite količinu čilija u prahu i kajenskog papra.
Za 500g mesa za burrito bit će vam dovoljno 3-4 velike žlice ove mješavine, a ostatak stavite u staklenku s poklopcem i potrošite u roku od par mjeseci.
Print
Za 500g mesa za tacose bit će vam dovoljno 3-4 velike žlice ove mješavine, a ostatak stavite u staklenku s poklopcem i potrošite u roku od par mjeseci.
Potrebno vam je:
2 žlice slatke crvene paprike
3 žlice kumina u prahu
2 žlice origana u prahu
2 žlice luka u prahu
1 žlica kajenskog papra
1 žlica čilija u prahu
pola žličice gorkog kakaa
pola žlicičice crnog papra
2 češnja češnjaka - zdrobljena i sušena na suncu par sati
1 mala žličica soli
Sve sastojke stavite u mužar i dobro ih izmješajte.
Ako želite manje ljuto smanjite količinu čilija u prahu i kajenskog papra.
Za 500g mesa za burrito bit će vam dovoljno 3-4 velike žlice ove mješavine, a ostatak stavite u staklenku s poklopcem i potrošite u roku od par mjeseci.
Primjedbe
Objavi komentar