Kuglof sa skutom i čokoladom
Obožavam kuglofe. One sočne, mirisne, pune okusa, a i trebali bi imati bar malo čokolade. Ovo je recept za jedan upravo takav kugof.
Skuta ili ricotta mu daju sočnost, a uz dodatak maslinovog ulja postao je prava delicija. A kad dodate krupno nasjeckanu čokoladu imate sve potrebno za još jedan odličan kuglof 😃.
3 jaja
120 g šećera
1 dl maslinovog ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
600 g kravlje skute (ricotte)
100 g čokolade
šećer u prahu za posipanje
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Jaja i šećer dobro izmješajte el. mješalicom, pa im dodajte maslinovo ulje i nastavite mješati dok se smjesa ne zapjeni. Tada dodajte razmrvljenu skutu i još jednom dobri izmješajte el. mješalicom. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa lagano umješajte velikom žlicom. Dodajte krupno nasjeckanu čokoladu pa i nju umješajte.
Kalup za kuglof dobro namažite maslacem i pobrašnite pa u njega ulijte smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta, a ako vam prerano počne tamniti prekrijte ga pek papirom koji uklonite neposredno prije kraja pečenja.
Ohladite pa pospite šećerom u prahu i poslužite.
Print
Skuta ili ricotta mu daju sočnost, a uz dodatak maslinovog ulja postao je prava delicija. A kad dodate krupno nasjeckanu čokoladu imate sve potrebno za još jedan odličan kuglof 😃.
3 jaja
120 g šećera
1 dl maslinovog ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
600 g kravlje skute (ricotte)
100 g čokolade
šećer u prahu za posipanje
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Jaja i šećer dobro izmješajte el. mješalicom, pa im dodajte maslinovo ulje i nastavite mješati dok se smjesa ne zapjeni. Tada dodajte razmrvljenu skutu i još jednom dobri izmješajte el. mješalicom. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa lagano umješajte velikom žlicom. Dodajte krupno nasjeckanu čokoladu pa i nju umješajte.
Kalup za kuglof dobro namažite maslacem i pobrašnite pa u njega ulijte smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta, a ako vam prerano počne tamniti prekrijte ga pek papirom koji uklonite neposredno prije kraja pečenja.
Ohladite pa pospite šećerom u prahu i poslužite.
Kuglof obožavam i ja. Ovaj tvoj ima divne sastojke
OdgovoriIzbrišii ja obožavam kuglofe, čini se, lako ga je napraviti, ali istinski dobar kuglof se pamti. Ovaj zvuči jako dobro, maslinovo ulje i mladi sir mora da mu daju divnu teksturu.
OdgovoriIzbrišiPosve si u pravu, ovo nije običan kuglof (često su vrlo suhi), već nešto izuzetno sočno i fino.
OdgovoriIzbriši