Baba Ganoush - namaz od pečenih patliđana
Baba Ganoush je tradicionalno bliskoistočno predjelo. Najčešće se poslužuje ovako kao što sam to ja napravila - uz komade pita kruha ili somune, no možete ga mazati na bilo što krušnato, a doličan je i kao dip npr. za grisine.
Priprema se od pečenih patliđana i tahini paste, a potrebno je samo pripaziti na kvalitetu patliđana - gorak patliđan dat će i gorak baba ganoush.
2 srednje velika patliđana
100g tahini paste
3 žlice limunova soka
1 žlica maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
na vrh noža čilija u prahu
Peršin, sol
Patliđane probušite na nekoliko mjesta i stavite ih peći u zagrijani pećnicu na oko 45 minuta ili dok ne omekšaju. Ohladite ih.
Prepolovite ih i žlicom izgubite pulpu. Prebacite ju u blender i posudu prikladnu za štapni mikser pa dodajte sve ostale sastojke. Izmiješajte dok ne postane glatko pa dodajte soli ili limunova soka ako bude potrebno.
Poslužiti preliveno maslinovim uljem uz krekere, grisine, pita kruh...
Print
Priprema se od pečenih patliđana i tahini paste, a potrebno je samo pripaziti na kvalitetu patliđana - gorak patliđan dat će i gorak baba ganoush.
2 srednje velika patliđana
100g tahini paste
3 žlice limunova soka
1 žlica maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
na vrh noža čilija u prahu
Peršin, sol
Patliđane probušite na nekoliko mjesta i stavite ih peći u zagrijani pećnicu na oko 45 minuta ili dok ne omekšaju. Ohladite ih.
Prepolovite ih i žlicom izgubite pulpu. Prebacite ju u blender i posudu prikladnu za štapni mikser pa dodajte sve ostale sastojke. Izmiješajte dok ne postane glatko pa dodajte soli ili limunova soka ako bude potrebno.
Poslužiti preliveno maslinovim uljem uz krekere, grisine, pita kruh...
Obožavam.
OdgovoriIzbrišija sam ga radila nedavno prvi put i jako mi se svdio
OdgovoriIzbriši