Rižoto sa šparogama, pršutom i mozzarellom
Lagani rižoto za lagani proljetni ručak.
Svako proljeće šparoge jedva dočekam i onda kad se napokon pojave prvo jelo koje radim s njima je uvijek ovaj rižoto. Recept sam dobila davnih dana i jedan je od onih koji su zauzeli počasno mjesto u našoj svakodnevnoj kuhinji. Iako, sa ovim se nećete osramotiti niti u važnijim prilikama :)
250g arborio riže
250g zelenih šparoga
1 manji luk
1 mozzarella
100g tanko narezanog pršuta
maslinovo ulje, sol, papar, pešrin
Šparogama odlomiti tvrde krajeve, pa ih narezati na veće komade i vrhove odvojite.
Na malo maslinovog ulja pirjati sitno narezani luk, pa mu dodati narezane šparoge (bez vrhova) i sve kratko propirjati. Dodati rižu i stalno miješajući pirjati dok ne postane staklasta. U zasebnoj posudi sa strane odmjeriri oko 750ml vode. Sa 100ml te vode zaliti rižu i promiješati. Pustite da voda ispari pa zalijte sa sljedećih 100ml vode promiješajte i pustite da ju riža upije. Tako ponavljajte sve dok ne potrošite svu vodu, a riža omekša i postane kremasta. Pred sam kraj dodajte i vrhove šparoga.
Tada posolite, popaprite, umiješajte sitno nasjeckan peršin, mozzarellu narezanu na veće komade i pršut narezan na trakice.
Pustite da se sir otopi i poslužite toplo.
Ispiši recept
I
Svako proljeće šparoge jedva dočekam i onda kad se napokon pojave prvo jelo koje radim s njima je uvijek ovaj rižoto. Recept sam dobila davnih dana i jedan je od onih koji su zauzeli počasno mjesto u našoj svakodnevnoj kuhinji. Iako, sa ovim se nećete osramotiti niti u važnijim prilikama :)
250g arborio riže
250g zelenih šparoga
1 manji luk
1 mozzarella
100g tanko narezanog pršuta
maslinovo ulje, sol, papar, pešrin
Šparogama odlomiti tvrde krajeve, pa ih narezati na veće komade i vrhove odvojite.
Na malo maslinovog ulja pirjati sitno narezani luk, pa mu dodati narezane šparoge (bez vrhova) i sve kratko propirjati. Dodati rižu i stalno miješajući pirjati dok ne postane staklasta. U zasebnoj posudi sa strane odmjeriri oko 750ml vode. Sa 100ml te vode zaliti rižu i promiješati. Pustite da voda ispari pa zalijte sa sljedećih 100ml vode promiješajte i pustite da ju riža upije. Tako ponavljajte sve dok ne potrošite svu vodu, a riža omekša i postane kremasta. Pred sam kraj dodajte i vrhove šparoga.
Tada posolite, popaprite, umiješajte sitno nasjeckan peršin, mozzarellu narezanu na veće komade i pršut narezan na trakice.
Pustite da se sir otopi i poslužite toplo.
Ispiši recept
I
Pršut, šparoge, mozzarella...mmm, to ne može bit loše :) Super rižoto, fini kremasti!
OdgovoriIzbrišiSto se dogodilo sa vrhovima sparoga ?
OdgovoriIzbrišiTreba ih dodati pred kraj kuhanja riže. Hvala na komentaru, ispravila sam grešku
Izbriši:D