Džem od smokava i jabuka

Od zadnjih smokava napravite džem.
U ovom receptu smokve su malo ublažene sokom od jabuka, a liker je ovdje radi boje. 
Uživajte!

Recept je objavljen i na Enogastro.net.





500 g očišćenih i oguljenih smokava
500 ml soka od jabuka
sok jednog limuna
1 dl višenjavače
300- 500 g šećera
1 želin

Smokve oguliti i grubo nasjeckati te ih odmjeriti tako pripremljene.
U loncu pomiješati smokve i sokove, te liker. Dodati šećer i želin i zakuhati. Kuhati na jakoj vatri 3-5 minuta pa maknuti s vatre.
Uklonite pjenu i ulijte u vruće staklenke.
Ostavite da se ohladi i uživajte.

Primjedbe

  1. Na žalost, ove godine nisam jela ni svježe smokve, a ond džem .. Mogu misliti kako je dobar!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sam dobio zajam od Christy Walton Finance, pao sam u ruke prevaranata dok nisam upoznao ovog vjernog zajmodavca koji mi je dao zajam od 50.000 eura. Sada vjerujem da još uvijek postoje pravi online zajmodavci. Evo e-mail adrese (christywalton355@gmail.com) zajmodavca. Ako vam je potrebna financijska pomoć, možete ga kontaktirati: christywalton355@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije