Šufigane tikvice

Ili pirjane tikvice, al bolje zvuči u originalu, zar ne?
Ovo je još jedan tradicionalan način pripreme tikvica, ovog puta u kombinaciji sa mirisnim rajčicama. Ovako ih priprema moja mama, a vjerujem da svaka nona ima svoje male tajne :)






1kg tikvica
2-3 krumpira
4 velike rajčice
1 luk
3-4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
peršin, sol

Rajčice preliti kipućom vodom i oguliti. Luk i češnjak sitno nasjeckati i pirjati na maslinovom ulju. Kad luk postane staklast dodati nasjeckanu rajčicu i pirjati na laganoj vatri. 
Tikvice narezati na veće komade, krumpir  oguliti i narezanim na kockice te ih zajedno s tikvicama kratko prokuhati u kipućoj vodi dok krumpir ne omekša. Tada ocijediti i dodati rajčicama koje se još pirjaju. Nastaviti pirjati dok se lagano zgusne pa posoliti, posuti peršinom i poslužiti.

Odlično je kao prilog mesu ili ribi.

Printaj recept

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije