Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinac, 2014

Juha od cikle

Bogata zimska juha od cikle zagrijat će vas i nahranit će i vas i vaša osjetila svojom intenzivnom bojom i okusom koji osvaja, posebno ljubitelje cikle.
A i razbiti monotoniju :).

Možete probati dodati vrhnje i prije nego što juha zadnji put provrije pa ga kratko prokuhati, samo što će onda i juha promijeniti boju i postati pink :) no, neće biti ništa manje ukusna :).
Kesten kiflice

Ako volite kesten ove će vas kiflice ostaviti bez daha. Mekani, prkhi keksići koji se tope u ustima, fine, lagane kesten arome, upotpunjene sa malo fine čokolade na krajevima. Jednostavne su za pripremu, brzo gotovo, a čak vam ne treba niti puno kestena. I mogu biti svečani kolačići koji će svojim finim okusom iznenaditi goste, no jednako tako će vam zamirisati i zasladiti neku dosadnu, tmurnu zjesenkozimsku večer.

Recept je objavljen u zadnjoj Lisi, ovdje je uz moje male preinake :).

Reform kocke

Bliže se blagdani, grad bliješti i sjaji, kuhano vino i kobase mirišu sa svakog ugla, još malo i sve će nas uhvatiti blagdanska groznica... Sve? Da, sve, samo što se nekima očituje kao posvemašnja nervoza, a nekome kao neobuzdana sreća i naravno da ima još mnogo sivih nijansi između....

A ja... ja pečem kolače, šta drugo :)

Lješnjak i čokolada, ima li bolje kombinacije? Pa još ako je riječ o klasiku koji svi vole... Samo je ovdje u malo drugačijoj formi - umjesto reform torte, napravila sam reform kocke, onako veličine zalogaja, taman kakve i trebaju biti na tanjuru sa ostalim božićnim kolačima. Recept je varijacija nekoliko njih, smanjivala sam, dodavala, oduzimala i dobila omjere koji se meni idealni :)
Sočni slatki kruh sa bundevom i jabukom (Pumpkin apple bread)

Pravu kasnu, tmurnu i oblačnu, maglovitu i kišnu jesen treba razvedriti okusima jeseni. Mirisni, sočni, slatki kruh od bundeve i jabuke sa orasima, pa pirovo brašno, maslinovo ulje, začini... Zdravo i ukusno mogu zajedno, a ovaj slatki kruh je dokaz za to. Iznenadit će vas aroma i miris i teško ćete se zaustaviti samo na jednom komadiću.