Juha od medvjeđeg luka i kuka (bljušta)

Medvjedi luk ili je već nekoliko godina hit i gdje god se okrenem naletim na neki recept s njime. Prvi put sam ga sada isprobala i malo je reći da sam oduševljena. Doduše, krenula sam sa krem juhom - u kojoj sve prolazi (bar meni ;)), no to mi nije nimalo umanjilo oduševljenje :). Kombinirala sam ga sa kukama ili bljuštem, samoniklom vrstom šparoga iz ovih naših kontinentalnih krajeva.


Ovo je i moja druga ulaznica za igru Ajme, koliko nas je! kojoj je ovog mjeseca domaćica Ingrid sa bloga prekratak dan na temu samoniklo bilje.








1 krumpir
1 vezica kuka (bljušta)
1 vezica medvjeđeg luka
3-4 češnja češnjaka
malo maslinovog ulja
2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
sol, papar

Krumpir oguliti, narezati na kocke i staviti kuhati u litru vode. Kuke narezati ili natrgati na veće komade, vrhove odvojiti. Listove medvjeđeg luka dobro oprati i natrgati po pola.
Kad voda prokuha dodajte natregane kuke i medvjeđi luk.
Češnjak ogulite i cijelog ga dodajte u vodu sa povrće. Pustite da kuha na laganoj vatri dok kuke i krumpir ne omekšaju. Tada sklonite sa vatre, usitinite štapnim miksrom, dodajte, vrhnje za kuhanje pa posolite i popaprite.
Prokuhajte još kratko dok juha provrije i poslužite.

Ispiši recept



Primjedbe

  1. Ja ga još nisam probala, ali hoću imam ga u vrtu

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdrava i odlična juha i sviđa mi se kao si je iskombinirala !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije