Brownies s jagodama (Santa brownies)

Uvijek se oko Božića po food siteovima vrte slikice ovih browniesa sa kapicama nalik na Djeda Mraza :).
I tako su su mi lijepi, ma uvijek me ostave bez daha...

No, ja ne volim plastične jagode bez okusa i mirisa koje bih eventualno mogla kupiti u to doba godine pa jedva čekam proljeće da ih napravim.

I evo ih. Nisu zapravo ništa posebno, podloga je brownie, pa hrpica šlaga pa jagoda pa opet mrva šlaga.
Ali opet tu su i jagode i čokolada i šlag i uopće nisam sigurna postoji li
kombinacija okusa koja mi je draža.







185g maslaca
185g tamne čokolade
85g brašna
40g kakaa u prahu
3 jaja
220g smeđeg šećera

2dl vrhnja za šlag
15-tak  jagoda




Ugrijati pećnicu na 180°C.
Manji četvrtasti kalup obložiti papirom za pečenje.
Maslac i čokoladu otopiza na pari na laganoj vatri ili u mikrovalnoj.
U manjoj posudi pomiješati brašno i kakao u prahu.
U većoj posudi mikserom pjenasto istući jaja sa šećerom. Miksati dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. U jaja lagano umiješati prohlađenu smjesu čokolade i maslaca, te pažljivo umiješati i mješavinu brašna i kakaa.
Uliti u pripremljen kalup. Peći 30 minuta na 180°C.

Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.
Nauljenim okruglim kalupićem izrezati browniese. Na svaki ukrasno nanijeti šlag pa položiti jagodu. Na vrh jagode naštrcati još malo šlaga i odmah poslužiti. 







Primjedbe

  1. U ovako divnoj kombinaciji pojela bih čak i jagode sa šlagom (to mi inače nije privlačna kombinacija). Prekrasno. Jednostavno i fino.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kapice su preslatke. Uvijek im se divim oko blagdana, ali tada kod nas nije sezona jagoda. Odlično si se sjetila recepta sad kad im je sezona!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Znala sam da nas ima jos kojima su zapele za oko :)

      Izbriši
  3. Kombinacija jagoda, slaga i cokolade ne moze biti losa... Odlicno! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imaš pravo, ne postoji bolja kombinacija.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije