Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od rujan, 2012

Đuveč iz pećnice

Kažu neki da je ovo jedini pravi način spravljanja đuveča te da ono što sa istim sastojcima pirjamo u loncu nije đuveč. E, ja sad ne bih ulazila u to što je pravi đuveč, a što nije, samo bi rekla da je ovako pripremljen vrlo ukusan i jednostavan za pripremu. Jer nakon početnog pirjanja koje se radi na plameniku sve samo tutnete u pećnicu i gotovo zaboravite na njega. A nakon sat vremena izvadite predivno mirisno jelo prepuno boja i okusa. Dodajte mu još salatu i imate kompletan obrok.





Prhke štrudlice od svježih smokava

Već  danima želim objaviti ovaj recept, no nikako da sjednem i napišem ga. A sezona smokava je na samom kraju... Pa, ako imate još smokava, niste baš sve pojeli, isprobajte ove štrudlice. Nalik su onim kupovnima, al samo nalik...Ove moje nisu baš lijepe, al su zato fine :).

Recept sam našla na Simply Anne's i malo ga prilagodila.

Edit. Ovo tijesto je dosta teško za rad, pa sam nastavila tražiti još bolji recept, neki gdje će tijesto biti podatnije :). I našla sam ga - Prhke štrudlice i rolada sa nadjevom.