Njoki od bučinog brašna
Ako su vam dosadili uobičajeno njoki od krumpira ili bundeve ili jednostavno želite probati nešto drugačije isprobajte ove njoke koji si napravljeni sa bučinim brašnom.
Pahuljasti su, meki, tope se u ustima i orašastim okusom bučinih koštica savršeno se slažu sa umacima od povrća ili sira.
Priprema je jednostavna i brzo se kuhaju tako da u trenu na stol možete iznijeti jednu ovakvu delikatesu 😊
500ml vode
3 žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
150g bučinog brašna
150g glatkog brašna
1 jaje
U vodu dodajte maslinovo ulje i sol te stavite kuhati. Kad zavrije u vodu dodajte brašno, maknite s vatre i miješajte kuhačom dok se ne stvori glatka masa tijesta.
Pustite da se tijesto ohladi pa mu dodajte jedno istučeno jaje te mikserom dobro izmješajte sve dok ne dobijete jednolično, glatko tijesto.
Pobrašnite radnu površinu pa razvajlajte tijesto u 4 kobasice i režite njoke.
Stavite lonac vode da zavrije, dodajte njoke te kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite odmah sa nekim umakom od povrća ili sira.
Print
Pahuljasti su, meki, tope se u ustima i orašastim okusom bučinih koštica savršeno se slažu sa umacima od povrća ili sira.
Priprema je jednostavna i brzo se kuhaju tako da u trenu na stol možete iznijeti jednu ovakvu delikatesu 😊
500ml vode
3 žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
150g bučinog brašna
150g glatkog brašna
1 jaje
U vodu dodajte maslinovo ulje i sol te stavite kuhati. Kad zavrije u vodu dodajte brašno, maknite s vatre i miješajte kuhačom dok se ne stvori glatka masa tijesta.
Pustite da se tijesto ohladi pa mu dodajte jedno istučeno jaje te mikserom dobro izmješajte sve dok ne dobijete jednolično, glatko tijesto.
Pobrašnite radnu površinu pa razvajlajte tijesto u 4 kobasice i režite njoke.
Stavite lonac vode da zavrije, dodajte njoke te kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite odmah sa nekim umakom od povrća ili sira.
Primjedbe
Objavi komentar