Krekeri od heljdinog brašna
Kad zaželite neku zdravu grickalicu, napravite si ove krekere. Vrlo se jednostavno pripremaju, brzo su gotovi i spremni za uživanje u njima, a pritom i zdravi.
Možete ih grickati same, a možete i na njih mazati neki fini namaz ili dip. Na što se god odlučili - uživat ćete u njima.
Recept sam našla ovdje, i prilagodila ga svojim željama i stanju u smočnici 😃.
100g heljdinog brašna
100g kukuruznog brašna
100g pirovog brašna
2 dl mineralne gazirane vode
1 dl maslinovog ulja
1 žličica soli
1 prašak za pecivo
sjemenke po želji - (moja kombinacija su po 50g lana, sezama i suncokretovih sjemenki)
Pomiješajte sve tri vrste brašna sa praškom za pecivo i soli, pa dodajte vodu i ulje te umiješajte sjemenke. Umijesite tijesto i odmah ga tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini.
Tijesto izrežite na željene oblike, te poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Primjedbe
Objavi komentar