Kus kus sa sušenim rajčicama i pinjolima

Jednostavno jelo odlično usklađenih okusa, prikladno za sva godišnja doba, a posebno za one dane kad u hladnjaku nemate ničeg svježeg i zelenog.
Obožavam sušene rajčice, njihov divan umami okus i bogatu slatkoću, a u kombinaciji sa tostiranim pinjolima umami je još dodatno naglašen.
Ovo može biti jednostavan obrok za ručkovečeru. gablec na poslu, ali i prilog uz neko ozbiljnije pečenje npr. za nedjeljni ručak.
U svakom slučaju - gušt vam je zajamčen 😃





200g kuskusa
3 dl vode
4 žlice maslinovog ulja
10 sušenih rajčica
30-40g pinjola
sol, papar, origano

Pristavite vodu na vatru da zavrije.
U drugoj posudi pomiješajte kus kus, maslinovo ulje i nasjeckane sušene rajčice. Kad voda provrije zalijte njome kus kus sa ostalim sastojcima. Posolite, promiješajte i poklopite na desetak minuta.
Pinjole lagano tostirajte.
Nakon što kus kus omekša vilicom ga razrahlite, začinite paprom i origanom, te pospite pinjolima.


Print


Primjedbe

  1. Jako fino i svakako za probati s obzirom da sve sastojke uvijek imam pri ruci i često kuham cous cous kao prilog.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije