Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)






1kg srdela
5-6 krumpira
1 žlica krušnih mrvica
nekoliko češnja češnjaka
peršin
4 žlice maslinovog ulja
sok od pola limuna
sol
papar

1kg špinata
maslinovo ulje za posudu za pečenje i špinat

Srdelama očistimo utrobu i odrežemo glave. Isperemo ih vodom te im nasolimo unutrašnjost. Krumpire ogulimo i narežemo na tanje ploške. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje poslažemo ploške krumpira i srdele. Ribu pospemo krušnim mrvicama. Češnjak ogulimo i narežemo na ploškice, a peršin sitno nasjeckamo. U zdjelici pomiješati češnjak i peršin s 4 žlice maslinovog ulja i sokom od limuna. Posolimo i popaprimo te dobro izmješamo. Dobiveni pešt prelijemo preko ribe i stavimo ju peći 30-35 minuta (dok se krumpir ne ispeče) u pećnicu zagrijanu na 220°C.



Dok se riba peče, očisititi špinat te ga kratko kuhati u vreloj vodi. Ocijediti, posoliti, popapriti te preliti s malo maslinovog ulja.
Ribu i krumpir poslužiti sa špinatom kuhanim na lešo.


Printaj recept










Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije