Juha od cikle
Bogata zimska juha od cikle zagrijat će vas i nahranit će i vas i vaša osjetila svojom intenzivnom bojom i okusom koji osvaja, posebno ljubitelje cikle.
A i razbiti monotoniju :).
Možete probati dodati vrhnje i prije nego što juha zadnji put provrije pa ga kratko prokuhati, samo što će onda i juha promijeniti boju i postati pink :) no, neće biti ništa manje ukusna :).
500g cikle
1 glavica luka
50g korijena celera
2-3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
sok od pola limuna
sol, papar
kiselo vrhnje
Ciklu oguliti i narezati na kockice.
Na maslinovom ulju kratko popržiti sitno nasjeckani luk i celer, pa dodati kockice cikle. Kratko sve pirjati dok cikla malo ne omekša. Zaliti litrom vruće vode pa dodati cijele oguljene češnjeve češnjaka. Kuhati oko 30 minuta ili dok cikla ne omekša. Maknuti sa vatre, usitniti štapnim mikserom ili u blenderu pa posoliti, popapriti, dodati limunov sok i vratiti na vatru da još jednom prokuha. Ako je juha pregusta dodajte još malo vode. Kad provrije skloniti sa vatre.
Poslužite sa žlicom vrhnja.
Print
A i razbiti monotoniju :).
Možete probati dodati vrhnje i prije nego što juha zadnji put provrije pa ga kratko prokuhati, samo što će onda i juha promijeniti boju i postati pink :) no, neće biti ništa manje ukusna :).
500g cikle
1 glavica luka
50g korijena celera
2-3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
sok od pola limuna
sol, papar
kiselo vrhnje
Ciklu oguliti i narezati na kockice.
Na maslinovom ulju kratko popržiti sitno nasjeckani luk i celer, pa dodati kockice cikle. Kratko sve pirjati dok cikla malo ne omekša. Zaliti litrom vruće vode pa dodati cijele oguljene češnjeve češnjaka. Kuhati oko 30 minuta ili dok cikla ne omekša. Maknuti sa vatre, usitniti štapnim mikserom ili u blenderu pa posoliti, popapriti, dodati limunov sok i vratiti na vatru da još jednom prokuha. Ako je juha pregusta dodajte još malo vode. Kad provrije skloniti sa vatre.
Poslužite sa žlicom vrhnja.
Primjedbe
Objavi komentar