Krema od višanja s grčkim jogurtom
Ovaj recept imam spreman za objavu već neko vrijeme, al nikako da ga i objavim. Dakle, još jedan recept za niskokaloričnu kremu, ovog puta od višanja sa grčkim jogurtom. Zašto baš taj jogurt? Zato što je zbog većeg udijela bjelančevina ovaj jogurt kremastiji, a i okus mu je i blaži i idealan je za pripremu ovakvih deserata. Ako vam je ostalo štogod smrznutih višanja probajte ih ovako :).
Ovo je i još jedan desert koji može biti LCHF ako upotrijebite steviu kao zaslađivač. Med možete zamijeniti i agavinim sladom.
400ml soka od višanja
6 listića želatine
150ml grčkog jogurta
1 šalica smrznutih višanja
stevije u prahu po ukusu ili 3 žlice meda
još jedna čašica grčkog jogurta za posluživanje
Odmrznite višnje. Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite oko 5-6 minuta da nabubri. Sok od višanja zagrijte na laganoj vatri pa dodajte steviju u prahu ili med i dobro promiješajte. Želatinu ocijedite i umiješajte u topli sok od višanja. Dodajte jogurt i opet pomiješajte. Ulijte u pripremljene čaše ili zdjelice i ravnomjerno rasporedite višnje. Stavite u hladnjak i hladite oko 4 sata.
Poslužite ukrašeno sa žlicom grčkog jogurta.
Nisam ljubiteljica želatine (jer nisam sigurna u pripremu), ali ovo mi se jako, jako sviđa i bilježim.
OdgovoriIzbriši