Kukuruzni kruh pečen u kupusu
Da, ovaj kruh je prvo zamotan u kupus pa ispečen u pećnici. Kupus će kruhu dati mekoću i vlažnost, a kruh pritom ne preuzme okus kupusa. I još će ostaviti ove zanimljive šare na korici :)
Ovo je i moja ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na ...Love affair..., na temu kvasac.
250 g glatkog brašna
250 g kukuruznog brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 suhi kvasac
300 ml mlake vode
4 žlice maslinovog ulja
2 velika lista kupusa
Brašno pomiješati sa soli i kvascem te dodati maslinovo ulje pa sa mlakom vodom u kojoj je otopljena žličica šećera umijesiti tijesto.
Pobrašniti posudu pa u nju staviti tijesto da se diže oko pola vremena.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Od dignutog tijesta napraviti dva kruščića. Listovima kupusa odrezati zadebljanu stapku te u svaki umotati po jedan kruščić.
Peći oko 30 minuta na 180°C
Odmotati svaku štrucu, prohladiti pa poslužiti.
Printaj recept
Ovo je i moja ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na ...Love affair..., na temu kvasac.
250 g glatkog brašna
250 g kukuruznog brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 suhi kvasac
300 ml mlake vode
4 žlice maslinovog ulja
2 velika lista kupusa
Brašno pomiješati sa soli i kvascem te dodati maslinovo ulje pa sa mlakom vodom u kojoj je otopljena žličica šećera umijesiti tijesto.
Pobrašniti posudu pa u nju staviti tijesto da se diže oko pola vremena.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Od dignutog tijesta napraviti dva kruščića. Listovima kupusa odrezati zadebljanu stapku te u svaki umotati po jedan kruščić.
Peći oko 30 minuta na 180°C
Odmotati svaku štrucu, prohladiti pa poslužiti.
Printaj recept
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Oznake:
igre
kruh i peciva
povrće
Kako ovaj hljeb u kupusu prelijepo miriše. Nekada davno moja baka je pekla hljeb od pšeničnog brašna u kupusu i sjetila sam se toga skoro,čini mi se da i sada osjetim taj miris. I Vi ste me podsjetili i vratili u djetinjstvo. Hvala Vam!!!
OdgovoriIzbrišida, ima poseban miris. Hvala tebi :)
IzbrišiAjme svašta, za ovo prvi put čujem! Djeluje fora!
OdgovoriIzbrišiRiječ je o starom, zaboravljenom načinu pečenja kruha. A dok sam tražila recept našla sam da se takav kruh pekao i u Engleskoj, al i na Madeiri, Poljskoj...
IzbrišiPrelepo izgleda i super je fazon! Biće isprobano :)
OdgovoriIzbrišikoja odlicna ideja! definitivno cu probati sljedeci put kad budem radila kruhac =)))
OdgovoriIzbrišihvala :)
OdgovoriIzbrišiNevjerojatno, izgleda divno, a ideja je zaista više nego neobična. međutim, kako si objasnila, sasvim razumna.
OdgovoriIzbrišiNikad čula, ali mi se ideja baš čini gotivnom.
OdgovoriIzbrišikoja ideja :) Odlicno je!
OdgovoriIzbrišiSuper mi je ideja. Zabilježila sam je već kada sam je usnimila na forumu.
OdgovoriIzbriši