Princes krafne

Ah, znam da je net pun recepata za princezice. No, jednostavno nisam mogla ne uslikati ove krasotice, a usput vam pokazati i svoj receptić. Da, da, koristim mast. I to zato jer mi je tijesto tako ukusnije i rahlije nego kad koristim maslac. Kao protutežu sam klasičnu kremu od jaja ublažila tučenim slatkim vrhnjem.






160g glatkog brašna
100g svinjske masti (ili maslaca)
1/4 litre vode
malo soli
4 cijela jaja

Zakuhati vodu. Dodati mast i sol i kuhati 2 minute. Maknuti s vatre, umiješati brašno, vratiti na vatru i miješati kuhačom dok se masa ne počne odlijepljivati sa nje. Ohladiti. Dodavati jedno po jedno jaje i mikserom dobro izraditi. Ostaviti tijesto da odmori oko pola sata.
Zagrijati pećnicu na 250°C. Lim namočiti vodom. Žličicom stavljati hrpice tijesta, široko razmaknute. Peći 10-15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Ne otvarati vrata pećnice. Ohladiti, pa skinuti s lima.
Ohlađene prerezati i puniti kremom.

Krema:
500ml mlijeka
4 žumanjka
2 žlice gustina
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
500ml slatkog vrhnja istučenog u šlag

Staviti kuhati mlijeko s vanilin šećerom. U drugu posudu staviti žumanjke, gustin i šećer te dobro izmiksati. Kad mlijeko zakuha, maknuti s vatre i umiješati smjesu sa žumanjcima. Kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Dobro ohladiti.
Kad se ohladi dodati hladnu kremu u čvrsto istučeni šlag i sve dobro mikserom sjediniti.


Verzija za ispis


Primjedbe

  1. uvijek za princezice, uvijek :))
    i tako su ti lijepe i svijetle ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije