Juha od cvjetače i kestena
Još jedna jesenska juha je pred vama. Ovog sam puta spojila cvjetaču i kestene i dobila još jedan uspješan par. Kesten je ublažio okus cvjetače, no nije ga sakrio, već ga je samo malo drugačije naglasio, nekako profinjenije :).
Ova vrlo ukusna juha ne traži nikakave dodatke, uživat će te u njoj i bez npr. krutona :).
za 4 osobe:
500g cvjetače
100g pasiranih kestena
2 češnja češnjaka
1dl vrhnja za kuhanje
sol, svježe mljeveni crni papar
Cvjetaču očistite i, natrgajte na manje komade. Listove također očistite i natrgajte. Sve stavite kuhati u oko 1 l hladne vode. Kad zavrije, dodajte cijele oguljene češnjeve češnjaka i kuhajte dok povrće ne omekša. Tada sklonite lonac sa vatre i povrće usitnite štapnim mikserom.
1dl vrhnja za kuhanje
sol, svježe mljeveni crni papar
Cvjetaču očistite i, natrgajte na manje komade. Listove također očistite i natrgajte. Sve stavite kuhati u oko 1 l hladne vode. Kad zavrije, dodajte cijele oguljene češnjeve češnjaka i kuhajte dok povrće ne omekša. Tada sklonite lonac sa vatre i povrće usitnite štapnim mikserom.
Dodajte pasirane ksetene i dobro izmiješajte pjenjačom, pa dodajte i vrhnje za kuhanje. Vratite juhu na vatru. Posolite, popaprite i kuhajte još oko 5 minuta.
Ukrasite peršinom.
Sigurna sam da je odlična - jako volim krem juhe s karfiolom, a kesteni su dali dodatno dobar štih. Kada bi ih samo netko imao vremena guliti! :))
OdgovoriIzbrišiZanimljiva kombinacija.
OdgovoriIzbriši