Fast food burrito ili najobičniji burrito :)

Nisam baš sklona brzoj hrani, posebnoj ne onoj koja je već napola prerađena pa kao pripremljena za kuhanje, no iznimka su mi burritosi. Mali zamotoljak prepun mesa, povrća i umaka jako je brzo gotov, hranjiv je i ukusan pa onda ponekad pokleknem i skratim si vrijeme pripreme obroka. Posebno kad je ovako vruće :).

No, opet, ako imate vremena i želite još ukusniji burrito napravite domaće tortilje, sami nasjeckajte povrće, sami izmiješajte začine i uživat će te još i više :)





Potrebno vam je za četvero:

8-12 tortilja (ovisi o veličini tortilje, ali i apetitu gladuša. Većini je dovoljno 2-3, no neki mogu pojesti i 5-6 :). Ako imate vremena ispecite domaće tortilje, a ako nemate vremena odlične će biti i kupovne.
500g mljevene junetine
1 žlica ulja
1 paket smrznutog povrća - meksička mješavina
(ako imate vremena uzmite svježe povrće - 2 mrkvice narezane na kockice, šaka zelenih mahuna, 150 g graška, 150 g kukuruza)
1 mješavina začina za burrito (slobodno kupite gotovu, uglavnom nemaju dodane pojačivače okusa, ali ako ne želite dodajte po jednu žličicu kakaa, čilija, kukurme, malo cimeta i muškatnog oraščića i obavezno 1 zdrobljeni češanj češnjaka i posolite.)
1 teglica salse za tortilje (birajte hot ili mild) ili ga sami napravite u sezoni rajčice.
Za posluživanje naribani sir, zelena salata, vrhnje.

Na žlicu ulja dobro popržite meso, pa kad lagano posmeđi dodajte povrće. Pržite dok povrće ne omekša pa dodajte začine. Podlijte s malo vode i dobro sve promiješajte i još kratko prokuhajte.
Tortilje kratko ugrijte na tavici ili mikrovalnoj. Sir, salatu, vrhnje i salsu poslužite u zasebnim posudicama. Na stol stavite tavu s mesom i tortilje i nek si svatko slaže burrito po ukusu :).


Primjedbe

Najčitanije