Quesadillas (kesadilje) s piletinom i povrćem
Danas je na redu još jedan recept za kesadilje, a ovog puta su na tragu onih meksičkih :). Jednako su ukusne kao i zelene od prošlog tjedna, a zapravo je najbolje kod ovog jela to štp možete staviti što god od povrća imate u hladnjaku, a isto tako izostaviti bilo koji sastojak ili ga zamijeniti.
Jednostavne, brzo gotove, ukusne, a pri tom možete i isprobavati svoju kreativnost. Ili isprazniti hladnjak :)
6 tortilja
500g pilećeg filea
1 žlica maslaca
1 mala konzerva kukuruza ili 1 šaka smrznutog kukuruza
1 šaka graška
1 zelena paprika
1 šaka maslina
1 mala mrkvica
sol, papar, čili u prahu
300g sira (gaude)
200g mozzarelle
vrhnje za posluživanje
Grašak i mrkvicu nasjeckanu na kockice, i kukuruz ako je zamrznut, prokuhajte u kipućoj vodi dok ne omekšaju.
Sireve naribajte i promiješajte.
Pileći file narežite na male trakice. U tavi zagrijete maslac te dodajte meso. Pržite na umjerenoj vatri i miješajte dok lagano ne posmeđi. Dodajte grašak, mrkvicu i kukuruz te kratko popržite. Posolite, popaprite te pospite čilijem. Dodajte sitno nasjeckane masline i papriku te sve dobro promiješajte i skinite s vatre.
U drugu tavicu, najbolje je ako imate grill tavu, al može i obična, stavite kap ulja te stavite jednu tortilju i lagano ju grijte dok se ne pojave prvi mjehuri. Tada tavicu maknite s vatre i tortilju posipajte s 2 žlice mješavine sireva i pa s 2 žlice nadjeva pa sa još jednom žlicom sira. Ostavite prazno oko 1 cm od ruba tortilje. Nadjeva ne smije biti previše jer kesadilje moraju biti tanke. Vratite na vatru i pokrijte s drugom tortiljom. Rukom lagano pritisnite da se nadjev dobro rasporedi te pržite par minuta dok se sir ne počne otapati. Tada uz pomoć široke lopatice preokrenite kesadilju i popržite još 2-3 minute i s druge strane da sir sve poveže.
Kad je gotova prebacite ju na veći tanjur ili dasku za rezanje (neka vam samo isklizne iz tavice), ostavite minutu-dvije da se malo ohladi te prerežite na četvrtine ili manje trokute, kako vam odgovara. I tako nastavite dok ne potrošite sve tortilje i nadjev.
Po želji možete poslužiti uz umak od vrhnja ili salsu.
Jednostavne, brzo gotove, ukusne, a pri tom možete i isprobavati svoju kreativnost. Ili isprazniti hladnjak :)
6 tortilja
500g pilećeg filea
1 žlica maslaca
1 mala konzerva kukuruza ili 1 šaka smrznutog kukuruza
1 šaka graška
1 zelena paprika
1 šaka maslina
1 mala mrkvica
sol, papar, čili u prahu
300g sira (gaude)
200g mozzarelle
vrhnje za posluživanje
Grašak i mrkvicu nasjeckanu na kockice, i kukuruz ako je zamrznut, prokuhajte u kipućoj vodi dok ne omekšaju.
Sireve naribajte i promiješajte.
Pileći file narežite na male trakice. U tavi zagrijete maslac te dodajte meso. Pržite na umjerenoj vatri i miješajte dok lagano ne posmeđi. Dodajte grašak, mrkvicu i kukuruz te kratko popržite. Posolite, popaprite te pospite čilijem. Dodajte sitno nasjeckane masline i papriku te sve dobro promiješajte i skinite s vatre.
U drugu tavicu, najbolje je ako imate grill tavu, al može i obična, stavite kap ulja te stavite jednu tortilju i lagano ju grijte dok se ne pojave prvi mjehuri. Tada tavicu maknite s vatre i tortilju posipajte s 2 žlice mješavine sireva i pa s 2 žlice nadjeva pa sa još jednom žlicom sira. Ostavite prazno oko 1 cm od ruba tortilje. Nadjeva ne smije biti previše jer kesadilje moraju biti tanke. Vratite na vatru i pokrijte s drugom tortiljom. Rukom lagano pritisnite da se nadjev dobro rasporedi te pržite par minuta dok se sir ne počne otapati. Tada uz pomoć široke lopatice preokrenite kesadilju i popržite još 2-3 minute i s druge strane da sir sve poveže.
Kad je gotova prebacite ju na veći tanjur ili dasku za rezanje (neka vam samo isklizne iz tavice), ostavite minutu-dvije da se malo ohladi te prerežite na četvrtine ili manje trokute, kako vam odgovara. I tako nastavite dok ne potrošite sve tortilje i nadjev.
Po želji možete poslužiti uz umak od vrhnja ili salsu.
Primjedbe
Objavi komentar