Pečena brokula, cvjetača, prokulice, mrkva...

Pečeno povrće je našlo stalno mjesto na našim tanjurima. Najčešće kao prilog pečenju, no često i kao ukusan mali, samostalni obrok samo tada poduplajte količine povrća :).
Na ovaj način možete peći prokulice, brokulu, cvjetaču, mladu mrkvicu, batat i korabicu. Ako pečete više vrsta povrća trebate samo pripaziti na vrijeme pečenja jer prokulici, brokuli i cvjetači je dovoljno 20 minuta, a mrkvici, batatu i korabicu treba oko 30 minuta pa njih stavite prve u pećnicu.







za 4 osobe

500g povrća - po želji jedne vrste ili miješanog
3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
sol, papar
sok od pola limuna



Povrće očistite i operite. Brokulu i cvjetaču natrgajte na manje cvjetiće, mladu mrkvicu ogulite, a batat i korabicu ogulite i narežite na štapiće ili kriške.
Na lim za pečenje veličine pećnice stavite papir za pečenje, poslažite povrće pa prelijte sa 2 žlice maslinovog ulja, dodajte izgnječeni češnjak i posolite. Rukama sve dobro izmiješajte na papiru pa povrće raširite tako da se što manje dodiruje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta, a tvrđe povrće oko 30 minuta.
Prebacite u posudu za posluživanje pa prelijte sa još jednom žlicom maslinovog ulja, popaprite i pokapajte limunovim sokom. Izmiješajte i odmah poslužite.

Print








Komentari

Objavi komentar

Najčitanije