Sladoled od banane i samo od banane

Teško je pisati nove postove kad si na godišnjem. Bar se meni teško natjerati. No, ponekad se pojavi nešto posebno što me izvuče iz letargije. Nešto drugačije, nešto novo i genijalno. Naišla sam na ovaj recept - http://food52.com/recipes/18742-the-kitchn-s-one-ingredient-ice-cream i isto ga popodne isprobala i svoje oduševljenje podijelila na fejs stranici bloga. Svi koji su ga probali bili su oduševljeni, djeca posebno i eto, imamo ljetni hit :).

Recept ne može biti jednostavniji - smrznute banane treba dobro miksati i u jednom će se trenutku obićna kašica od banane pretvoriti u divno kremasti sladoled od banane. Taj trenutak je gotovo magičan. Bar meni :).

Što su banane zrelije to će sladoled biti manje bananast okusom. Takvom se može dodati nasjeckanih prženih lješnjaka ili badema, neslanih kikirikija,  umiješati otopljenu čokoladu i samo preliti preljevom od čokolade, dodati neki drugo nasjeckano voće... Ili jednostavno uživajte u sladoledu bez ikakvih dodataka :).




Potrebno vam je za 4-ero:
7-8 velikih zrelih banana

Banane ogulite, narežite na kolutiće i smrznute na nekoliko sati. Kratko prije pripreme izvadite iz zamrzivača da omekša. Prebacite u blender ili jednostavno dobro izmiješajte štapnim mikserom do trenutka kad kašica poblijedi i počne se pretvarati u kremasti sladoled. Miješajte još kratko da se sladoled ujednači i odmah poslužite.

Primjedbe

  1. Zapeo mi je ovaj sladoled za oko još prošle godine, ali ni sama ne znam zašto ga nisam napravila. Morat ću ovog ljeta ispraviti tu grešku

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije