Išleri
Ovo su mi najbolji išleri koji se sam ikad probala ili pekla i već ih
godinama ponavljam za božićne blagdane.
Kroz godine sam unijela neke sitne promjene, al to je taj isti vječni recept..
Nisu komplicirani za napraviti, no ako imate manjak vremena predlažem da ih prvog dana ispečete, drugog dana napravite kremu i napunite ih, a glazirate kad ulovite vremena.
Čuvajte ih u limenoj ili plastičnoj kutiji na hladnom.
za tijesto:
140g maslaca
200 glatkog brašna
70g šećera u prahu
1 žumanjak
2 žlice gorkog kakaa
za kremu:
2 jaja
80g šećera
75g maslaca
vanilin šećer ili 1 žlica ekstrakta vanilije
za glazuru:
50g čokolade
Od brašna, maslaca, šećera, žumanjka i kakaa umijesite tijesto. Ostavite ga pola sata u hladnjaku pa razvaljajte na oko pola cm debelo i kalupom ili manjom čašom izrežite manje kolutiće. Najbolje je razvaljati tijesto između papira za pečenje i prozirne folije. Na pleh stavite papir za pečenje te poslažite kolutiće. Pecite oko 10 minuta na 150°C.
Za kremu u porculanskoj posudi izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer ili ekstrakt te kuhajte na pari uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Ohladite kremu te u ohlađenu umiješajte pjenasto izrađeni maslac.
Pečene išlere ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva.
Ukrasite otopljenom čokoladom.
Print recepta
Kroz godine sam unijela neke sitne promjene, al to je taj isti vječni recept..
Nisu komplicirani za napraviti, no ako imate manjak vremena predlažem da ih prvog dana ispečete, drugog dana napravite kremu i napunite ih, a glazirate kad ulovite vremena.
Čuvajte ih u limenoj ili plastičnoj kutiji na hladnom.
za tijesto:
140g maslaca
200 glatkog brašna
70g šećera u prahu
1 žumanjak
2 žlice gorkog kakaa
za kremu:
2 jaja
80g šećera
75g maslaca
vanilin šećer ili 1 žlica ekstrakta vanilije
za glazuru:
50g čokolade
Od brašna, maslaca, šećera, žumanjka i kakaa umijesite tijesto. Ostavite ga pola sata u hladnjaku pa razvaljajte na oko pola cm debelo i kalupom ili manjom čašom izrežite manje kolutiće. Najbolje je razvaljati tijesto između papira za pečenje i prozirne folije. Na pleh stavite papir za pečenje te poslažite kolutiće. Pecite oko 10 minuta na 150°C.
Za kremu u porculanskoj posudi izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer ili ekstrakt te kuhajte na pari uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Ohladite kremu te u ohlađenu umiješajte pjenasto izrađeni maslac.
Pečene išlere ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva.
Ukrasite otopljenom čokoladom.
Print recepta
Primjedbe
Objavi komentar