Buhtle od čokolade (Chocolate Monkey Bread)

Kad sam ugledala ovaj recept na Sweet and salty znala sam da ću ga vrlo brzo isprobati.
Izgledalo je tako ukusno, taman po mom ukusu.

I nisam se prevarila. Divne su, ukusne, meke, toliko pune čokolade.
Doduše, moje intervencije i nisu male jer sam prilagodila količinu sastojaka i napravila sam ga u formi buhtli,  no to je i dalje isto jelo :).

Eh, da, dodala sam nešto više čokolade u punjenje :). 






100 ml tople vode
1 svježi kvasac
2 žlice šećera
200 ml toplog mleka
50 g otopljenog maslaca
2 jaja
2 žlice ekstrakta vanilije
malo soli
650 g brašna

za preljev:
100 g otopljenog maslaca
2 žlice šećera
2 žlice kakaa
100 g mliječne čokolade

Kvasac otopiti u vodi sa 1 žlicom šećera i ostaviti da se digne.
U posebnoj posudi pjenjačom istući jaja, mlijeko, otopljeni maslac, sol, drugu žlicu šećera, ekstrakt vanilije. U brašno uliti kvasac i dodati smjesu jaja i mlijeka te umijesiti glatko tijesto. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči volumen tijesta.

Premijesite tijesto, razvljajate ga prst debelo na pobrašnjenoj dasci i ostavite ga da miruje desetak minuta.
Okrugli kalup za pite namažite maslacem.
Ugrijte pećnicu na 180°C.
U jednoj zdjelici pripremite otopljeni maslac, a u drugoj pomiješajte šećer i kakao.
Tijesto kotačićem razrežite na 16-20 komada. Uzmite svaki komad u ruku, na sredinu stavite kockicu čokolade te oblikujte buhtlu tako da dobro slijepite krajeve. Svaku lopticu umočite u maslac, pa u mješavinu šećera i kakaa.
Poslažite ih u kalup za pite, ostavite da se dižu još desetak minuta te pecite 20 minuta na 180°C  s ventilatorom.

Poslužite tople, po želji uz umak od vanilije.

Printaj recept


Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije